Laver CupОтбор на Европа – Отбор на Света 6-4Новак Джокович

...
Laver CupОтбор на Европа – Отбор на Света 6-4Новак Джокович
Коментари Харесай

Джокович се завърна с категорична победа над Тиафо


Laver Cup

Отбор на Европа – Отбор на Света 6-4

Новак Джокович – Франсис Тиафо 6-1, 6-3

Новак Джокович се завърна на корта по впечатляващ метод, записвайки безапелационен триумф над Франсис Тиафо в най-очаквания мач от втория ден на Laver Cup. Макар да бе отвън игра в продължение на повече от два месеца, сърбинът показва доста високо равнище и доминираше изцяло над международния №19, стигайки до успеха единствено за 72 минути.

Джокович записа повече асове (6-2), като в това време направи по-малко двойни (0-2) и непредизвикани неточности (3-8). Шампионът на Уимбълдън бе съвсем безукорен при точките си на първи сервис, спечелвайки 89% от тях (25/28), като в това време оползотвори четири от седемте си шанса за пробив, до момента в който Тиафо не съумя да оползотвори единствения брейкпойнт, до който доближи.

Двамата си размениха по един гейм на нула първоначално, само че от този миг нататък Джокера откри цялостен надзор върху играта. Сърбинът ловко комбинираше офанзиви от главната линия с неочаквани излизания на мрежата, като Тиафо по този начин и не съумя да откри отговор за този вид игра. Въпреки съпротивата на американеца международният №7 записа два следващи пробива и се наложи изрично с 6-1 в откриващия сет.

Силната серия на Джокович продължи и във втората част той стигна до ранен пробив за 2-0. Тиафо опита да затрудни именития си конкурент с обичаните си оръжия – мощен сервис и офанзиви с форхенд от главната линия, само че сърбинът бе квалифициран за това и не разреши на съперника си да заплаши водачеството му. Джокович успяваше да контраатакува доста ловко, като по този метод реализира нов брейк, с който оформи крайното 6-1, 6-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР