Латвийските власти не мислят да коригират ситуацията с антируските провокации

...
Латвийските власти не мислят да коригират ситуацията с антируските провокации
Коментари Харесай

Захарова: Руската федерация ще обмисли ответни мерки срещу антируските действия на Латвия

Латвийските управляващи не мислят да поправят обстановката с антируските провокации на правоохранителните органи на страната, Русия ще обмисли вероятни ответни ограничения. Това съобщи в понеделник формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram.

Дипломатът напомни, че оня ден по отношение на провокативните дейности на латвийските правоохранителни органи съветското външно министерство е извикало Атация Рутка, шарже д`афер на Латвия в Руската федерация, на която са връчени две протестни ноти.

„ В същото време министърът на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевичс не разбра нашия апел и разяснява извънредно цинично нотите на съветското външно министерство, отбелязвайки, че е безсмислено съветската страна да стачкува против какво се случва на територията на Латвия, както и че управляващите на Република Латвия " ще продължат да работят в полза на националната сигурност. Изявленията на господин Ринкевичс още един път удостоверяват, че в Рига те даже не мислят за поправяне на обстановката. В тази връзка, както е всекидневно в интернационалните връзки, ще обмислим вероятни ответни ограничения “, сподели още формалният представител на Министерство на външните работи.

На 22 юли президентът на Руския съюз на автомобилните застрахователи (RSA) Игор Юргенс не съумя да стигне до балтийските страни за балтийския конгрес, икономистът беше арестуван на границата сред Латвия и Беларус. Според него съветските дипломати са изпратили протестна нота до латвийските управляващи и чакат реакция на този документ.

Както сподели на брифинг на 27 юли заместник-директорът на отдела за информация и преса на съветското външно министерство Иван Нечаев, латвийските управляващи изискват руснаците, влизащи в страната, да подпишат документ, че не са съгласни с политиката на Русия; при положение на отвод, влизането е лимитирано.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР