Лъсна много ясно, че задкулисното договаряне е маниер на господин

...
Лъсна много ясно, че задкулисното договаряне е маниер на господин
Коментари Харесай

Докторът по конституционно право Борислав Цеков: Задкулисието като маниер на г-н Прокопиев лъсна много ясно

Лъсна доста ясно, че подмолното договаряне е фасон на господин Иво Прокопиев и другите като него. Когато ти отиваш да търсиш разрешаване на проблемите си отвън закона, отвън рамките на правовата страна, това е типичното задкулисие, по този начин са привикнали да си вземат решение нещата - покупко-продажбите, делата. Така докторът по конституционно право Борислав Цеков заключи в " Денят онлайн " по Канал 3 протекциите, които обвиненият Иво Прокопиев потърси при премиера против следствието на КОНПИ против него.

" Но какво прави подсъдимият? Извънинституционално, отвън процедурите за обжалване, той търси подмолно договаряне, търси срещи с министър-председателя, който да се бил разпоредил против КОНПИ ", уточни Цеков.

Той напомни, че преди време Прокопиев и обкръжението му са приветствали основаването на КОНПИ.

" Създаването на подобен орган бе доста мощно подкрепяно като законопроект от целия този кръжец към господин Прокопиев - НПО-та, грантови интелектуалци, тогава той беше добър този закон, а в този момент стана неприятен ", сподели Борислав Цеков.

Той изясни на елементарен език за какво приходите от продажбата от страна на Иво Прокопиев на " Каолин " на немска компания попадат на прицела на следствието на КОНПИ.

" Бих си разрешил следното съпоставяне: в случай че една движимост е открадната и крадецът я продаде законно, посредством договорка, то приходите от тази договорка с крадената движимост не са законни. Затова е обикновено комисията (КОНПИ) да се намеси.

Още повече, че когато се приказва за приватизационната договорка на " Каолин ", в случай че той (Иво Прокопиев) се осмели да се появи във вашето студио, може да му се зададе въпроса да покаже тези правосъдни решения, които размахваше, и да ги прочете на глас ", предложи Борислав Цеков.

Той обори и жалбите на подсъдимия Прокопиев, че следствието на КОНПИ било удар против самостоятелните медии.

" Аз не съм чул издателите да имат имунитет против наказателно преследваме - да си издател не е оправдание да бъдеш обвиняем. Иначе всеки престъпник може да си направи уебсайт, да издава малотиражка и да бъде недостижим. Всички сме равни пред закона ", безапелационен бе Борислав Цеков.

Той се спря и на друго недоволство на Прокопиев от през вчерашния ден: че в Народно събрание нямало съпротива, която да го отбрани.

" И като го свържем с неговата съпричастност към една група дребни партии отвън Народното събрание, давам си сметка каква съпротива желае той - която да пази корпоративните ползи на този или оня.

Но както се споделя - Господ вижда всичко, когато си постъпвал безпринципно, попадаш под ударите на закона. Това демонстрира, че си част от задкулисието и част от огромния корупционен проблем в страната - когато се търси напън пред други институции, през медии, през политически напън, имаме медиен, политически и извънконституционален напън върху КОНПИ ", заключи Борислав Цеков.

Какво сподели той за делото против Цветан Василев и за черната книга на приватизацията - гледайте видеото:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР