Лаптопи с Windows и Arm процесори ще предложат подобрена енергийна

...
Лаптопи с Windows и Arm процесори ще предложат подобрена енергийна
Коментари Харесай

Microsoft разработва собствени Arm процесори


Лаптопи с Windows и Arm процесори ще предложат усъвършенствана енергийна успеваемост
(снимка: Microsoft)

Успехът на Apple със личните Arm процесори от M-серия наподобява е впечатлил Microsoft. Софтуерният колос се е заел да създаде свои чипове, основани на Arm архитектура, с цел да конкурира производителя на Mac от Купертино.
още по темата
Според обява на Windows Latest, колосът от Редмънд усъвършенства идната версия на своята операционна система, известна към този момент като Windows 12, за работа на устройства с Arm чипове.

Разработването на лични Arm процесори от Microsoft съответствува с идното стартиране на Windows 12. Твърди се, че един от новите чипове ще бъде усъвършенстван и фокусиран върху потребление на опциите на технологии, основани на невронни мрежи.

За проектите на компанията свидетелства фактът, че не толкоз от дълго време Microsoft търсеше експерти за създаване на процесори и едночипови системи (SoC) с висока продуктивност и енергийна успеваемост. По-конкретно, компанията търсеше водещ проектант на SoC.

В допълнение, Microsoft разгласява свободни позиции за старши инженер по инспекция на физически дизайн, основен инженер по дизайн и други Всичко това демонстрира, че подразделението Microsoft Silicon създава Arm процесори, само че на какъв стадий e планът към момента не е известно.

Комбинацията от нови Arm чипове с идната операционна система Windows 12 може доста да усъвършенства продуктивността и енергийната успеваемост на устройствата на Microsoft. Очаква се новата Оценка за съвместимост да излезе в края на 2024 година, като все още на стартирането ѝ ще има няколко функционалности, основани на невронни мрежи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР