Ла Лига ще съди Испанската футболна федерация за мача между

...
Ла Лига ще съди Испанската футболна федерация за мача между
Коментари Харесай

Ла Лига ще съди Испанската футболна федерация за мача между Жирона и Барселона в САЩ

Ла Лига ще съди Испанската футболна федерация за мача сред Жирона и Барселона в Съединени американски щати
Ла Лига ще заведе дело против Испанската футболна федерация в опит да предотврати провеждането на дуела сред Жирона и Барселона в Маями на 26 януари. Федерацията е един от органите, който би трябвало да утвърди футболната среща, само че към момента е излязъл с публично мнение по въпроса.

От Ла Лига ще заведат дело в цивилен съд в Мадрид, с който да принудят Испанската футболна федерация да утвърди провеждането на мача меду Жирона и Барселона. Очаква се дефинитивно решение да се вземе в средата на декември. Според информациите, Ла Лига счита, че ще завоюва делото, защото федерацията даде картбланш за провеждането на втория мач от финала за Копа Либертадорес сред Ривър Плейт и Бока Хуниорс на стадион,,Сантяго Бернабеу “ на 9 декември – казус във футболната история.

Испанската футболна федерация и Съюза на испанските играчи към този момент показаха позицията си, че не поддържат дуел в Съединени американски щати. Президентът на съюза Давид Агансо показа, че срещата няма да се организира през идната година, само че е допустимо да се състои в бъдеще.

Ла Лига подписа 15-годишна договорка с медийната компания Relevent, в която се включи и мач на американска територия, а Жирона и Барселона към този момент дадоха единодушието си за среща на,,Hard Rock Stadium ” в Маями. Освен Испанската футболна федерация, Ла Лига би трябвало да получи утвърждението на ФИФА, Мейджър Лийг Сокър и КОНКАКАФ. Ла Лига към този момент разгласи, че в случай че ФИФА не утвърди мача, ще се обърне към Спортния трибунал в Лозана. От ФИФА към момента не са отхвърлили концепцията за дуел на американска територия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР