Куркумата е известна със своите мощни лечебни и противовъзпалителни свойства.

...
Куркумата е известна със своите мощни лечебни и противовъзпалителни свойства.
Коментари Харесай

Куркума: 5 безценни ползи, които тази супер храна има

Куркумата е известна със своите мощни лечебни и противовъзпалителни свойства. Активното й съединяване е куркуминът, който е ефикасен в битката с разнообразни болести. Куркуминът е натурален антиоксидант и е виновен за придаване на ослепителен и жив жълт цвят на куркумата.

Куркумата е родственик на джинджифила и се употребява най-често в индийската, югоизточната азиатска и близкоизточната кухня. Куркумата постоянно се употребява в боядисването на тъкани, козметиката и, несъмнено, в готвенето. Куркумата и нейното интензивно съединяване куркумин са потребни за здравето по разнообразни способи. От попречване на рак до битка с депресията, вижте някои от изгодите за здравето на тази суперхрана.

Повишава имунитета

Куркуминът оказва помощ в битката с разнообразни вируси и има противовъзпалителни, антимикробни и антиоксидантни свойства.

Предпазва от рак

Куркумата може да повлияе на растежа, образуването и развиването на раковите кафези на молекулярно равнище. Тя е ефикасна за понижаване на риска от заболяване и също по този начин се бори с резултатите на канцерогените.

Антидепресант
Кога куркумата може да бъде нездравословна?
Куркумата заема особено място измежду богатото многообразие от подправки. Списъкът с лечебните свойства на тази фалшификация лишава повече...
Прочети повече
Куркумата е ефикасна за повишение на настроението и битка с депресията посредством увеличение на производството на серотонин и допамин и понижаване на равнищата на химикалите, свързани с депресията.

Подобрява здравето на сърцето

Куркумата понижава увреждането на свободните радикали, а противовъзпалителните й свойства понижават възпалението. Освен това усъвършенства ендотелната функционалност и защищава разнообразни сърдечно-съдови болести.

Облекчава болките в ставите

Куркуминът и куркумата са ефикасни за понижаване на болката и възпалението, свързани с болки в ставите. Куркумата също може да обезпечи облекчение от болката.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР