Купувачът опита тарикатски да мине, но явно не е гледал

...
Купувачът опита тарикатски да мине, но явно не е гледал
Коментари Харесай

Купувач се опита да прецака бургаски брокер, плати си всичко с лихвите

Купувачът опита тарикатски да мине, само че очевидно не е гледал какво тъкмо е подписвал

Агенцията за недвижими парцели „ Янус “ ЕООД осъди клиент с букви Н.П.Н. за комисионна по продажбата на парцел в село Изворище, видя Флагман.бг.

Районният съд на Бургас през седмицата се произнесе по проблема.

„ Янус “ претендира, че на 19 февруари 2021 година е завел клиента на оглед за пазаруване на къща в село Изворище.

 Подписан е „ контракт за осъществяване на оглед “, в който е залегнала точката, че купувачът няма право да се договоря със притежателя на парцела без посредничеството на „ Янус “ и дължи 3 % комисионна от самата договорка – към 930 лв., защото контрактуваната цена за селския парцел била 31 хил.лева.

Още след първата среща обаче купувачът без да пита се срещнал наново със притежателя, заобиколили медиатора и сключили контракт на 26 май 2021 година. Той пристъпил към тази крачка, откакто се уверил, че притежателят няма формален документ, с който е оторизирал „ Янус “ да продава парцела.

Самият той обаче е подписал контракт, с което се е заел, че няма право да „ прескача “ организацията. Заради което е и заведено делото в Районния съд на Бургас.

Между кориците излиза наяве, че клиентът си е платил всичко, с лихвите след завеждането на желае. Поел е и разноските на „ Янус “ от 500 лв. – държавна такса и адвокатски хонорар, както и заплащането на личния си юрист.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР