Културният министър Боил Банов не трябва да подава оставка, без

...
Културният министър Боил Банов не трябва да подава оставка, без
Коментари Харесай

Караянчева: Боил Банов не трябва да подава оставка преди да е проверен

Културният министър Боил Банов не би трябвало да подава оставка, без виновността му да е потвърдена от прокуратурата. Това съобщи в изявление за БНР ръководителят на Народното събрание и представител на ГЕРБ Цвета Караянчева.

Янчева разяснява изнесените от депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева данни, включващи аудио запис, че като зам.-министър преди години Банов нелегално е оказал помощ на фирма-изпълнител на социална поръчка да не заплати на страната наказателна клауза от 700 000 лв..

„ Много елементарно се приказва по медиите и доста елементарно се упреква. Ако Йончева има документи, да ги даде където би трябвало. Защото в тази страна има ред и закони и в случай че в действителност се открият нарушавания, всеки да си понесе следствията. Нека да завърши инспекцията и мисля, че след няколко месеца ще имаме явен отговор, само че сега министър Банов не би трябвало да си подава оставката. Според вас, би трябвало ли да подаде оставка поради медийно изявление? Чудесно е, че прокуратурата се е самосезирала. Нека приключат инспекцията и след няколко месеца ще има отговор. В момента министър Банов не би трябвало да си подава оставката “, сподели Караянчева.

Тя добави, че Банов може да бъде изслушан по случая от депутатите, в случай че някоя парламентарна група го извика посредством съответната процедура.

„ Усещането за корупция се ускорява точно от това говорене на политическите сили. Едно е да кажеш, че някой има сестра, друго е да го докажеш. Едно е чувството, друго са съответните обстоятелства “, разяснява Караянчева оповестените през вчерашния ден данни на „ Трансперъси Интернешънъл “ за високото чувство за корупция у жителите.

Председателят на Народното събрание добави, че е показателно по какъв начин прокуратурата се е самосезирала по случая „ Ало, Банов съм “ даже без Българска социалистическа партия публично да подадат сигнал.

„ Влезнали сме в предизборна конюнктура и е значимо да се търсят дивиденти от избрана обстановка “, счита Караянчева за говоренето за корупция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР