Културните и развлекателни мероприятия да могат да се посещават от

...
Културните и развлекателни мероприятия да могат да се посещават от
Коментари Харесай

Кината и театрите ще останат отворени за ваксинирани и при влошена обстановка

Културните и развлекателни мероприятия да могат да се посещават от имунизирани против Covid-19 жители, даже при утежняване на противоепидемичната конюнктура в страната. За това са се договорили здравният министър Стойчо Кацаров и представители на театралната и кино промишленост.

В срещата са взели участие заместник-министрите на културата проф. доктор Борислава Танева и Весела Кондакова, Асен Асенов, шеф на Фондация “Едно за просвета и изкуство “ и Мира Сталева, изпълнителен шеф на “София филм фест “.

Новината идва на фона на повишаващата се заболеваемост в страната поради която по-рано, че до дни ще влезем в оранжевата зона с над 100 инфектирани на 100 000 души и съгласно признатия от държавното управление проект за деяние ще се наложи стягане на ограничения.

На първо време ще бъде стеснен потенциалът на заведения, кина, театри и други публични места на закрито от 50% на 30%. В алената зона към този момент тези обекти подлежат и на затваряне, само че проектът през цялото време е планувал изключения за места с имунизиран личен състав и за имунизирани гости. Такава алтернатива към този момент беше обсъждана и за заведения и детски градини.

На срещата с представители на театралното и театрално изкуство всички са били единомислещи, че казусът с пандемията е извънредно сериозен и ще се търси най-работещото и най-балансирано решение от една страна изкуството да не пострада, а от друга – да не се стига до препълване на лечебните заведения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР