Кухненски блок към социалния център на храм Св. Паисий Хилендарски“

...
Кухненски блок към социалния център на храм Св. Паисий Хилендарски“
Коментари Харесай

Нова социална кухня откриха в старозагорския квартал Зора

Кухненски блок към обществения център на храм „ Св. Паисий Хилендарски “ в квартал „ Зора “ бе открит през днешния ден. Центърът работи от три години, само че храната до момента се доставя с кетърингова услуга. С построяването на новата кухня да се подготвя храна за 100 души и с изключение на за потребностите на този храм да се доставя храна и за обществените кухни на други черкви в Стара Загора.


Новият кухненски блок бе осветлен от Старозагорския митрополит Киприан, който благодари на община Стара Загора, на Ротари клуб „ Берое “ и на всички донори, с чиято помощ и построен. „ Всяко нещо, което се открива за положително, е благословено от бога. За израстването на младите българи под покрова на Света Богородица и Свети Паисий, който ни завеща да сме българи, да пазим нашата религия, господ и татковина “, сподели в словото си владиката.

" За мен е огромна чест да открия новата кухня, желая да благодаря на митрополит Киприан, с който работим прелестно. Откакто е тук, той направи доста за възвръщането на духовната религия на миряните в епархията ", съобщи кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.

Възпитаници на детска градина N 33 „ Люляк “, които посещават и неделното учебно заведение към храм „ Св. Паисий Хилендарски “ насочиха привет към гостите с музикално-поетичен театър за вярата и битката за независимост.
На освещаването участваха и Емил Христов, заместник-председател на Народното събрание, заместник-кметът Иванка Сотирова, регионалният шеф Гергана Микова и заместникът й Красимир Червилов, общински съветници, членове на Ротари клуб „ Берое “ жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР