Кубинец приземи на изолирано летище в щата Флорида малък самолет

...
Кубинец приземи на изолирано летище в щата Флорида малък самолет
Коментари Харесай

Кубинец кацна на малко летище във Флорида с руски самолет

Кубинец приземи на изолирано летище в щата Флорида дребен аероплан съветско произвеждане, откакто долетя с него от карибския остров. Това стана на фона на вълна от мигранти, които се пробват да избягат от икономическата рецесия в Куба, оповестиха през вчерашния ден локални медии във Флорида, представени от и Франс прес.

Едномоторният аероплан „ Антонов Ан-2 “ се приземи към 11:30 ч. на летище Дейд-Колиър във Флорида евърглейдс.

Мъжът е избягал от селището Санктус спиритус в Куба, заяви в. „ Маями хералд “ като цитира представителя на авиационната работа в Маями-Дейд.

Тази година броят на кубинците, които напущат страната си, се усили, като множеството идват в Съединени американски щати през американската граница с Мексико, след пътешестване през Централна Америка.

Това ускори дипломатическото напрежение сред управлявания от комунистите остров и Съединени американски щати, които са основната последна точка за мигрантите. 

Куба е наранена от най-тежката икономическа рецесия от 30 години. Между октомври 2021 година и август 2022 година близо 200 000 кубинци са пристигнали на американската граница, при 30 000 за същия интервал през миналата година, по данни на американската гранична полиция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР