Кризата в Украйна може да завърши с изоставяне на съюзниците

...
Кризата в Украйна може да завърши с изоставяне на съюзниците
Коментари Харесай

Лавров: Кризата в Украйна може да приключи с факта, че САЩ ще изоставят съюзниците си

Кризата в Украйна може да приключи с занемаряване на съдружниците от Съединени американски щати, както се случи по-рано в Египет или Афганистан. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за телевизионния канал Царград, оповестено в сряда на уеб страницата на дипломатическото ведомство.

Ръководителят на съветската дипломация напомни, че Съединените щати „ изоставиха някогашния египетски президент Хосни Мубарак “, „ изоставиха афганистанското управление, на което разчитаха по време на двадесетгодишната окупация на тази страна “. „ Надявам се, че актуалните политици обръщат внимание на историята и по какъв начин се развиват връзките с хегемона, който желае да се наложи в това си качество на всички “, сподели Лавров.

Той не изключи украинската рецесия да приключи по сходен метод: " Политолозите пишат доста за това. Те предвиждат, че всичко това ще продължи, до момента в който американците имат потребност от това. Тези хора ще бъдат на власт, до момента в който имат потребност от тях. ”

„ Западът методично се стреми да сложи най-близките съдружници на Руската федерация в постсъветското пространство в доста неловко състояние за връзките им с Москва. Има доста обстоятелства, основани на дейностите, изказванията на нашите най-близки съдружници, стратегически сътрудници, които споделят, че са сложени, меко казано, в доста неловко състояние. Те се пробват да не вършат нищо, което би довело до стопански вреди. Западът методично и цинично изисква от тях да не подхващат стъпки, противоречащи на неговите ползи, обещавайки планини от злато. Въпреки че в реалност това се трансформира единствено в интервенция във вътрешните работи ”, разяснява още Лавров.

„ В същото време се уголемява мрежата от Неправителствени организации, финансирани от бюджета, най-вече от Съединени американски щати, Англия, Европейския съюз, които в редица страни от постсъветското пространство се усещат все по-спокойни и даже пробвайте се да " поръчате музика. Няма да ги изреждам, те са добре известни на всички. Но с всичко това съм уверен, че тези страни са солидарни с Руската федерация. Те в действителност са наши съдружници. Ден на успеха на 9 май 2023 година е доказателство за това “, акцентира Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР