Кризата Украйна-Русия създава заплаха не само за нашия регион, но

...
Кризата Украйна-Русия създава заплаха не само за нашия регион, но
Коментари Харесай

Радев: Кризата в Украйна създава заплаха за сигурността не само у нас, а и в Европа

Кризата Украйна-Русия основава опасност освен за нашия район, само че и за цяла Европа. Това е рецесия с световни измерения, защото разговорът се води на равнище НАТО-Русия. България е част от напъните за решение на тази рецесия. Не може да има военно решение, би трябвало да се търси решение по дипломатически път. Това сподели президентът Румен Радев пред медиите срещата със Стефан Янев за положението на армията.

По думите му обаче най-голямата опасност за националната ни сигурност е неглижирането на въоръжените сили и нашите съюзни задължения.

" Все още морално остарялата техника е проблем. Все още има проблеми с неналичието на задоволително на персоналния състав, макар подхванатите стъпки за повдигане на мотивацията, за издигане на престижа на военната специалност, продължава да имаме доста незаети места. Въпреки това триумфите са налице – продължава присъединяване в редица военни учения, продължава планирането и построяването на нови бойни качества, с поддържане на остаряла бойна техника ", разяснява Радев във връзка с положението на въорежените ни сили. ", добави президентът.

Той поздрави началника на защитата и екипа му за обективния и изчерпателен разбор какво е свършено и какво би трябвало да се предприеме в бъдеще по отношение на положението на Българската войска.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР