Кристин Синклер, една от най-титулуваните футболистки на всички времена, обяви

...
Кристин Синклер, една от най-титулуваните футболистки на всички времена, обяви
Коментари Харесай

Футболистката с повече международни голове от Меси и Роналдо се оттегля от футбола

Кристин Синклер, една от най-титулуваните футболистки на всички времена, разгласи отдръпването си от интернационалния футбол в края на годината. Тя е известна като най-смъртоносния нападател в спорта си, също така е водач помеждународни голове (190), маркирани както от мъже, по този начин и от дами. За съпоставяне - Лионел Меси има 106 интернационалните гола, а Кристиано Роналдо - 127.

В трогателно писмо, адресирано до 16-годишната ѝ версия, Синклер изрежда „ 23 години - шест международни шампионати, четири олимпийски игри, 327 мача и 190 интернационалните голове откакто всичко стартира. “

Писмото е оповестено в канадския вестник The Globe and Mail. Синклер споделя, че ще приключи интернационалната си кариера по същия метод, по който е почнала: „ с малко сълзи, играейки играта, която обичаме, на някое игрище във Ванкувър “.

От 2013 година насам канадката е в американския отбор " Портланд Торнс ", а текстът ѝ загатва, че евентуално тя ще играе още една година с него в Националната женска футболна лига на Съединени американски щати.

 Кристен Синклер - футболистката с повече голове от Меси и Роналдо се отдръпва от футбола

Докато Синклер ще бъде необятно помнена с достиженията си на терена, олимпийската златна медалистка от 2021 година написа и за работата си отвън спорта.

„ Ще попиташ „ Какво повече може да има тя? “. Ако станеш най-титулувания голмайстор за всички времена и спечелиш олимпийски златен орден, тогава нещата би трябвало да вървят безпрепятствено, нали? Е, напълно скоро ще откриеш, че нещата не са толкоз розови зад кулисите “, написа Синклер.

„ Ще научиш, че играчите на канадския женски народен тим са играли за 10 $ дневно. Ще чуеш, че паричните награди за Световното състезание за дами ще се усилят, единствено че паричните награди за мъже се усилят с повече, с което ще създадат и разликата в заплащането по-голяма. Ще станеш очевидец на девойки, които се чудят по какъв начин да преминат на идващото равнище в развиването си заради неналичието на законен път към националния тим. "

„ Ще се противопоставиш на своята федерация, с цел да прокараш удивително съглашение за равно възнаграждение за националния тим. Ще окажеш помощ да се разгласи, че национална професионална женска футболна лига идва в Канада. Ще вдъхновиш генерации млади девойки да ритат футболна топка за първи път и да имат фантазии да играят професионално. И по-добре вярвай, че ще продължим да се борим за това, което е вярно. За тъждество за предишните, актуалните и бъдещите генерации “, изяснява Синклер. “

40-годишната Синклер ще се отдръпна от интернационалния футбол,но писмото ѝ приключва с „ П.С. – Портланд, какво ще кажете за още една година? ".

Това подбуди спекулации, че най-вероятно канадката ще играе и през 2024 година с " Портланд Торнс " в границите на Националната женска футболна лига на Съединени американски щати.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР