Кристиано Роналдо продължи да сипе хули по Манчестър Юнайтед. Цунамито

...
Кристиано Роналдо продължи да сипе хули по Манчестър Юнайтед. Цунамито
Коментари Харесай

Роналдо не спира с нападките към Манчестър Юнайтед

Кристиано Роналдо продължи да сипе ругатни по " Манчестър Юнайтед ". Цунамито връхлетя от втората част от изявлението му пред Пиърс Морган.

Очевидно е, че нападателят желае да предизника уволнението си от " Олд Трафорд " и то незабавно.

Роналдо призна, че е отговорен, че напусна скамейката преди края на мача с " Тотнъм ", само че единствено толкоз. " Пиърс, скърбя, че си потеглих - обърна се Кристиано към водещия. - Вероятно, само че може би и не! Трудно ми е да кажа, че на 100 % скърбя. Почувствах се предизвикан от треньора. Не съм привикнал да ме пускат за по три минути на мач. Знам какво мога да дам на тима си.  Окей, треньорът сподели, че от почитание към кариерата ми не ме пуснал против " Манчестър Сити " (3:6), само че желал да играя 3 минути против " Тотнъм ". Няма смисъл... Направи го преднамерено. Винаги съм бил подготвен да вляза и за 5 минути, в случай че някой се контузи или тимът има потребност от мен. Но в този случай той ме предизвика. "

След този случай треньорът Ерик Тен Хаг извади за три дни Роналдо от тренировките и не го включи в групата за дербито против " Челси " (1:1). После нидерландецът даде по 90 минути на звездата си против " Уест Хем " и " Астън Вила ", като във втория дуел бе и капитан. Освен това Роналдо бе по цялостен мач на терена в Лига Европа против " Шериф " и " Реал Сосиедад ". Не игра предходната неделя против " Фулъм ", тъй като бил болен.

" Аз съм доста, доста, доста, доста отчаян от отношението на " Манчестър Юнайтед " - продължи да съска Роналдо. - Честно в никакъв случай не съм имал проблем нито с клуб, нито с треньор. А тук ме наказаха за три дни - прекалено много е. Срамно е! Спомням си по какъв начин се прибрах вкъщи и синът ми Кристиано ме попита: " Татко, няма ли да тръгваш на мач? " Отговорих му: " Не, клубът ме наказа за 3 дни! " Момчето ми не можа да повярва. Каза: " Как по този начин ще те санкционират? Ти си най-хубавият футболист в света! " От една страна се усещах спокоен, само че от друга - доста отчаян. Окей, скърбя, оправдавам се, не съм съвършен, сбърках. Но да ме санкционират за три дни...

Подпалват пресата и това ме ядосва. Не ми казвайте, че един топ футболист се пуска за три минути. Стига бе - това е недопустимо. А след това приказват, че ме уважавали. Аз се извиних на съотборниците, написах пост в инстаграм, че съм сбъркал да напусна стадиона. Треньорът не ме почита и по тази причина са ни такива връзките. А не стопира да приказва на публицистите, че пристигнал при мен и бла, бла, бла. Но това е единствено за пред медиите. Той не спираше да ми натъртва, че не съм взел участие в лятната подготовка и че би трябвало да очаквам своя късмет. Ок, разбирам и одобрявам. Към други футболисти отношението не е такова. Няма да споделям към кои. Разбирам треньора, че " Манчестър Юнайтед " е толкоз слаб през последните пет години, че " къщата би трябвало да се почисти ". Начинът, по който го вършат обаче, е ужасяващ.

Хвърлят всичко на пресата. Приемам, че не играх първоначално поради лятната подготовка, само че те отидоха прекомерно надалеч. Случват се неща, които не се изваждат обществено. Няма благосклонност към треньора и това е истината. Той не ме почита и е евентуално е поради мача с " Тотнъм ". Правят ме " черна овца ". Има осем играчи с прегрешения, само че единствено моето име се споделя. Миналия сезон мнозина правеха като мен. "

" Манчестър Юнайтед " още веднъж не направи коментар на втората част от обвиняванията на Роналдо. Клубът ще се занимава с него след края на международното състезание. Но чиновници на " Юнайтед " смъкнаха голям афиш със фотографията му от " Олд Трафорд ".

В края на своето изявление Роналдо загатна за неочакван трансфер. Пиърс Морган го попита дали е подготвен да заиграе от януари в " Пари Сен Жермен " дружно с Лионел Меси. Отговорът бе: " Всичко е допустимо! Защо не? Ще продадат доста фланелки! "

Морган попита и за мнението му за Лео. Двамата завоюваха " Златната топка " общо 12 пъти - 7:5 в интерес на аржентинеца. " Меси е вълшебен футболист - сподели Роналдо. - От 16 години сме дружно на терена. Отношенията ни са съвършени. Лео не ми е другар в същинския смисъл на думата другар. Имам поради човек, който идва постоянно вкъщи. Не приказваме по телефона. Меси е като мой съотборник, който доста почитам. Същото е отношението и сред дамите ни. Какво мога да кажа за Меси? Само хубави неща. Той е превъзходно момче, което дава всичко на футбола. "
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР