Кристиано Роналдо е не само доказан голмайстор, а и човек,

...
Кристиано Роналдо е не само доказан голмайстор, а и човек,
Коментари Харесай

Нов рекорд в краката на Кристиано Роналдо

Кристиано Роналдо е освен потвърден голмайстор, а и човек, за който не е проблем да усъвършенства връх след връх. Поредното достижение към този момент е зад тила му!

Португалецът е футболистът с най-вече голове за народен тим. Попаденията му от дузпи във вратата на Франция в третия кръг на груповата фаза на европейското състезание бяха под номер 108 и 109!

Снимка: Reuters

Толкова има само иранецът Али Даи, който приключи кариерата си на футболист през 2007 година

Иранецът доближи впечатляващата численост от 109 попадения в 149 мача за националния отбор, до момента в който Роналдо го направи в 177.

Снимка: Reuters

Португалецът дебютира за мъжкия отбор на " мореплавателите " при успеха с 1:0 над Казахстан на 20 август 2003 година Тогава той влезе на полувремето като промяна на Луиш Фиго.



Първия си гол за националния отбор вкара при загубата с 1:2 от Гърция в груповата фаза на европейското състезание през 2004 година В 8-мия си мач след дебюта.



За първи път на 6 февруари 2007 година Роналдо извежда отбора с капитанската лента. А оттогава изтече много време. И очевидно Кристиано е задоволително добър мотиватор, защото португалците станаха европейски първенци през 2016 година, а през сезон 2018/2019 завоюваха първото издание на Лигата на нациите.

Снимка: Getty Images

Португалецът е най-резултатният европеец, що се касае до национални тимове. След него се подрежда великият маджарин Ференц Пушкаш, който вкарва 84 гола в 85 мача в интервала 1945-1956 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР