Криптоборсата FTX, която подаде молба за обявяване в несъстоятелност през

...
Криптоборсата FTX, която подаде молба за обявяване в несъстоятелност през
Коментари Харесай

След поскъпването на биткойна фалиралата FTX възстанови активи за $7,3 милиарда

Криптоборсата FTX, която подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност през месец ноември предходната година, може да възобнови активността си през идната година, съобщи правист от адвокатската адвокатска фирма Sullivan & Cromwell, представляващ FTX, по време на чуването в съда на Делауеър по делото за неплатежоспособност. FTX е възстановила над 7,3 милиарда $ в брой и ликвидни криптовалутни активи, което е с 800 млн. $ повече от януари, сподели той.

„ Ситуацията се стабилизира и объркването завърши “, съобщи юристът.

В изявление за медиите през месец януари новият основен изпълнителен шеф на FTX Джон Джей Рей III позволи възраждането на банкрутиралата криптовалутна борса.

Юристът публично разгласи, че FTX се е възползвала от неотдавнашното повишаване на цените на криптовалутите. За цялостното възобновяване на банкрутиралата криптовалутна борса към равнището от месец ноември 2022 година ще са нужни още към $6,2 милиарда, което значи,, че криптовалутите би трябвало да нарастнат с още към 10%, което не е невероятно. Да си напомним, че тогава вложителите се уплашиха и единствено за три дни изтеглиха финансови активи в размер на малко над $6 милиарда.

Адвокатът сподели още, че FTX приготвя предварителния проект за излизане от фалит с сходство с глава 11 от Кодекса на Съединените щати за банкрутите, който би трябвало да бъде подготвен до месец юли тази година. Но следва още доста работа по съгласуването на подписаните контракти с кредиторите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР