Криптобанката с български корени Nexo обяви, че през следващите месеци

...
Криптобанката с български корени Nexo обяви, че през следващите месеци
Коментари Харесай

Българска криптобанка се изтегля от САЩ след сблъсък с регулаторите

Криптобанката с български корени Nexo разгласи, че през идващите месеци ще спре да дава своите артикули и услуги на територията на един от главните си пазари - Съединени американски щати, оповестява Coindesk. Достъпът до депозитния артикул на компанията към този момент е спрян в 8 щата.

До това развиване се стигна, откакто през септември регулаторите в тези щати започнаха следствия за нарушавания на законите за скъпите бумаги. От се схваща, че компанията е преговаряла с управляващите на щатско и федерално равнище, само че в последна сметка е стигнала " до задънена улица ", макар опитите " самодейно да модифицира бизнеса си ".
 Nexo пуска крипто кредитна карта в партньорство с Mastercard
Първата крипто кредитна карта на Mastercard ще се издава от българска компания

Картата ще бъде одобрявана от 92 милиона търговци в световен мащаб

Като причина за крайния резултат се показват неназовани скорошни събития - евентуално крахът на криптоборсата FTX, които са основали " невъзможна среда " за продължение на работата на компанията на американска земя.

Към момента не е ясно по кое време Nexo дефинитивно ще напусне Съединени американски щати. Конкурентите му като BlockFi, Celsius Network и Voyager Digital са в още по-сложна обстановка, като доста от тях сега са на ръба на банкрута или оттатък него.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР