Крим, мостът, началото. Всичко незаконно трябва да бъде унищожено, всичко

...
Крим, мостът, началото. Всичко незаконно трябва да бъде унищожено, всичко
Коментари Харесай

Михайло Подоляк от офиса на Зеленски за взрива на Кримския мост: Това е началото

" Крим, мостът, началото. Всичко нелегално би трябвало да бъде унищожено, всичко откраднато би трябвало да бъде върнато на Украйна, всички окупатори от Русия би трябвало да бъде изгонени. "

Това написа в Туитър Михайло Подоляк, началник на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски, във връзка гърмежа на Кримския мост.

На Кримския мост е взривен камион, оповестиха от Националния комитет за битка с тероризма на Русия.
" Днес в шест часа и седем минути на пътния сектор на Кримския мост от страната на Таманския полуостров е избухнал гърмеж на камион, вследствие на който са се запалили седем цистерни с гориво на трен, пътуващ към Кримския полуостров ", се споделя в изказването.

Според комитета двата автомобилни надлеза на прелеза са се срутили отчасти. Арката над сухопътната част на кръстовището не е развалена.

Според известия в медиите мостът ще бъде затворен до 31 октомври.

По-рано кримските управляващи оповестиха, че няма жертви. Според районния началник Сергей Аксьонов, съгласно образната оценка един пътен сектор от моста - от Керч до Таман - е недокоснат.

Движението по моста е прекратено, а корабоплаването в пролива продължава. Властите са подготвили фериботен преход за стартирането на кораба, а за водачите са открити два краткотрайни паркинга край село Илич и на разклона Таман-Волна в Краснодарския край.

Кримският мост е развален от " украински вандали ", само че вредите са незначителни, сподели Владимир Константинов, ръководител на Народното събрание на Крим.

„ Украинските вандали въпреки всичко съумяха да се протегнат с окървавените си ръце до Кримския мост. Сега те имат с какво да се гордеят: за 23 години ръководство не съумяха да построят нищо почтено за внимание в Крим, само че съумяха да повредят платното на Руския мост “, написа Константинов в Телеграм-канала си.

Той е уверен, че вредите ще бъдат навреме отстранени, защото " не са от съществено естество ".

Президентът Владимир Путин разпореди да се сътвори държавна комисия, която да проверява аргументите и да в профил следствията от повредата. В състава на комисията ще влязат и ръководителите на Краснодарския и Кримския край, както и представители на службите за сигурност. Ръководителите на Министерството на изключителните обстановки и на Министерството на превоза са отпътували за мястото на случая.

Кримският мост е най-дългият в Русия с дължина 19 км. Пътната част беше пусната в употреба през май 2018 година А през декември 2019 година първите влакове започнаха да се движат по железопътната му част.

Източник " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР