Крим е решаваща територия, чието повторно завоюване ще промени всичко

...
Крим е решаваща територия, чието повторно завоюване ще промени всичко
Коментари Харесай

Ген. Бен Ходжис: Украинската офанзива ще има опустошителен ефект за руските войски

Крим е решаваща територия, чието наново завоюване ще промени всичко във връзка с войната в Украйна.

 

Това съобщи някогашният пълководец на американските войски в Европа Бен Ходжис в изявление за DW.

Основната цел на украинската контраатака ще бъде пробиването на коридора сред Русия и окупирания от нея украински полуостров Крим. Предстоящото контранастъпление на Украйна ще бъде в доста стеснен сектор от фронта, с цел да има резултат, да се пробие сухопътният кулоар сред Крим и Русия.

„ Крим е решаваща територия. Можете да убиете всеки съветски боец в радиус от 200 км към Бахмут, само че това няма да промени стратегическата обстановка. Но в случай че освободите Крим, това ще промени всичко. Следователно контранастъплението ще бъде ориентирано към освобождението на Крим. А останалата част от Донбас ще пристигна по-късно ", показа Ходжис.

Що се отнася до обстановката в Бахмут, той означи, че боевете към града имат доста висока цена, само че са били нужни. „ Генералният щаб в Киев видя, че може да спре съветските войски в Бахмут и да ги изтощи, да ги принуди да употребяват доста запаси “, изясни Ходжис.

“Украинците ще изберат подобаващия миг и място, когато времето, пътните условия – всички условия ще бъдат удобни, с цел да могат да привлекат повече далекобойни оръжия. И това ще им разреши да създадат Крим уязвим. Да се ​​прицелят в командни пунктове, хранилища за муниции - поразяването на огромна бройка на войските е допустимо благодарение на целенасочени удари против такива обособени цели ", изясни обстановката той.

Ходжис означи, че западните сътрудници на Украйна, в това число Съединени американски щати, Германия, Англия и Франция, са наясно какъв брой значима е тази контранастъпление и затова би трябвало да „ видят триумфа на Украйна “. “Тази атака ще бъде в положение да има унищожителен резултат за съветските войски “, сподели той.

През последните дни се приказва от ден на ден за идното украинско контранастъпление. В същото време Олексий Данилов съобщи, че 3-5 души в света знаят за подробните проекти за тази интервенция. А тази заран стана известно, че в мрежата са изтекли значими данни за идното контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР