Крилото на Марица (Пловдив) Петър Атанасов се съгласи да сподели

...
Крилото на Марица (Пловдив) Петър Атанасов се съгласи да сподели
Коментари Харесай

Петър Атанасов: Не успях да сбъдна детската си мечта да играя в Левски

Крилото на Марица (Пловдив) Петър Атанасов се съгласи да показа в изявление за Sportal.bg по какъв начин прочита лагерът на отбора в Турия. През годините свикнахме да виждаме Атанасов в тимове от елита като Славия, Ботев (Враца) и Царско село, само че преди към година футболистът подхваща стъпката да се завърне в Пловдив като повода, както той самичък споделя, е неговата брачна половинка. Атанасов е почитател на Левски и признава, че детската му фантазия е била да облече екипа на „ сините “.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
„ На този стадий подготовката върви добре. Треньорът ще каже на какво равнище е тимът. Ние се готвим, даваме всичко от себе си и се надявам напролет да покажем много по-добри резултати от предходния полусезон, тъй като на тима на Марица не му отива това място, на което се намира, а и на футболистите, с които разполагаме, също не им приляга тази позиция. 

Просто не се получаваха нещата. Играхме добър футбол, само че не си вкарвахме ситуациите. Допускахме голове и може би по тази причина загубихме такива мачове, които трябваше да спечелим. Не мисля, че е имало подценяваме. Срещу тимове от Първа лига се играе много по-лесно. Там самите тимове играят футбол и за нас има свободни пространства. Когато имаме положителни футболисти, съумяваме да сътворяваме положения и да вкарваме голове. Получиха се много забавни конфликти. За наше злощастие не успяхме да отстраним тима на Арда. В Б група е доста по-трудно. Отборите стоят по-затворени и за нас е по-трудно да сътворяваме положения. Ще работим върху това – да играем по-сгъстени в отбрана и да сътворяваме и означаваме ситуациите си.

Причината за завръщането ми в Пловдив е ето тази (годежният му пръстен). След като се ожених, с жена ми взехме решение да не обикалям тимовете и да се завърна в Пловдив. Старши треньорът Николай Димитров ми се обади, разбрахме се за две минути и по този начин се стигна до моето идване в Марица. 

Определено скърбя, че не съумях да сбъдна моята дребна детска фантазия да играя в Левски, само че по този начин е трябвало да се случи. Щеше да е един огромен празник за мен да облека екипа и да играя за Левски. Ще ги поддържам единствено от трибуните. Да, във Враца имах много добър интервал. Там всичко беше доста хубаво и като тим, и като почитатели. Всичко беше прелестно там, само че до мен не е стигнала информация, че Левски ме желае. Определено престоят ми в Ботев (Враца) беше най-хубав. Особено, когато влязохме от Б в А група и по-късно първият сезон в А група, когато играхме баражи за Лига Европа със Славия. Там се усещах най-добре и най на място.

Когато бях доста дребен, може би по малкия екран даваха единствено мачове на ЦСКА и Левски. Явно съм виждам някой мач на Левски и съм се заразил от аудитория, почитатели и игра. Оттогава е тази моя обич към Левски и тя не стопира. 

В много положителни връзки бяхме с Валери Божинов във Враца. С него непрекъснато е занимателно. Идва футболист с такава визитка… Няма по какъв начин, би трябвало да се учиш от него. Определено Враца е като Ню Йорк. Като потеглих за Враца, мои другари ми споделиха: „ Какво ще правиш там? Ти вманиачен ли си? “, само че като отидох там и като видях града, се оказа, че не е от неприятните в България. Има си добра природа и градът е много добър. 

Много неуместен въпрос! Започнах в Локомотив Пловдив като младеж. Те дадоха начало на моя път към футбола. Няма по какъв начин да не съм им признателен. В Ботев имах много добър престой. Цветан Василев беше притежател на тима и всички условия бяха съвършени. Благодарен съм и на двата тима, че са ми дали това, което е трябвало да ме построи като футболист.

На всеки футболист фантазията му е да се развива и да демонстрира колкото се може повече. За мен това беше като цел. Във Враца имаше някакви спекулации, когато сезонът ми потегли с пет гола, само че по този начин и не се стигна до нещо по-сериозно. Разбира се, че имам такава цел. Все още не съм спрял с футбола и желая непрекъснато да се развъртвам, само че на този стадий не мисля, че ще се стигна до възможен трансфер в чужбина. 
 Мартин Газиев: Живея втори живот, за което съм признателен на брат си Мартин Газиев: Живея втори живот, за което съм признателен на брат си
Амбициите ми са да демонстрираме по-добра игра, да затвърдим мястото си във Втора лига и да сме колкото се може по-напред в класирането, тъй като това място не ни приляга “. 

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР