Крилото на Балкан Илиян Пищиков ще почива в следващите десетина

...
Крилото на Балкан Илиян Пищиков ще почива в следващите десетина
Коментари Харесай

Принудителна почивка за Илиян Пищиков

Крилото на Балкан Илиян Пищиков ще почива в идващите десетина дни в резултат на травмата в десния гален, която претърпя по време на последния мач на своя тим против Шумен в сряда, научи Sportal.bg . Травмата няма да разреши на младия гений на ботевградчани да вземе присъединяване в дуела против Академик Пловдив на следващия ден, а и най-вероятно в конфликта против Спартак Плевен идната седмица.

Пищиков се контузи в края на първата четвърт в мача против Шумен. Тогава, при опит за пробив към коша, крилото стъпи неприятно на десния си крайник и повреди глезена си. Все отново Балкан завоюва срещата с безапелационно показване през второто полувреме по пътя към успех с 88:63.

Пищиков е един от най-ярките гении в редиците на първенците, като роденият през 2004-а играч записва междинни индикатори от 4.8 точки, 1.0 битки и 1.1 асистенции за към 12 минути на терена в НБЛ, като в същото време показва доста хъс и предпочитание в отбранителен проект. Освен това Пищиков продължава да натрупа опит и с втория тим на Балкан в ББЛ А група, където е водеща фигура със своите 25.4 точки, 6.0 овладени топки и 4.0 завършващи подавания на мач.

Шампионите ще се опитат да запишат седма поредна победа на следващия ден от 18:00 часа, когато одобряват Академик в Ботевград. Воденият от краткотрайния старши треньор Преслав Пешев отбор заема третото място в класирането с баланс от 6 триумфа и 2 провали.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР