Кремъл заяви днес, че засега не вижда повод за разследване

...
Кремъл заяви днес, че засега не вижда повод за разследване
Коментари Харесай

Кремъл не вижда повод за разследване на случилото се с Навални

Кремъл съобщи през днешния ден, че към този момент не вижда мотив за следствие на събитията към случилото се с опозиционния политик Алексей Навални, и че първичната диагноза на немската болница за отравяне към момента не е изрично доказана, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Германският канцлер Ангела Меркел през вчерашния ден прикани Русия да проверява хипотетичното отравяне на Навални и да притегли към отговорност причинителите, откакто немски лекари откриха признаци на отровно вещество в организма му.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред публицисти, че немската болница не е открила по безапелационен метод веществото, предизвикало положението на Навални. Говорителят добави, че не е ясно за какво немските лекари " бързат " да използват думата " отравяне "

" Първо би трябвало на открием веществото, да се откри, какво е станало причина за това положение. С други думи за едно следствие би трябвало да има мотив. Засега установяваме с вас, че пациентът се намира в кома. Ако бъде открито веществото, и в случай че бъде открито, че това е отравяне, тогава, несъмнено, това ще стане мотив за следствие ", съобщи Песков, представен от ТАСС.

" Работата е там, че немският ми сътрудник незабавно стартира да приказва за огромна степен на възможност или възможност за отравяне ", сподели представителят на Кремъл и добави: " Тук можем единствено отчасти да се съгласим. Защото, тогава той трябваше да каже, че има също възможност за еди-кой си вид, трети и четвърти. Това са все разновидности, който бяха обсъждани от нашите лекари, само че да се приказва единствено за един вид - считаме това за погрешно на този стадий ".

" Разбира се, че нашите лекари са подготвени и сами да дават пробите от първите разбори и разчитат да предложат на немските си сътрудници да обменят информация и друг биологичен материал ", добави Песков.

В диалога си с публицисти представителят на Кремъл съобщи, че не счита, че има наклонност за покушения върху критици на съветския президент Владимир Путин, означи ТАСС.

" Това не е по този начин. Не мога да се съглася с вас, че това е някаква наклонност ", заключи Песков.

Твърденията, че Навални е бил токсичен, са прибързани; клиничната картина не е типична за сходни обстановки, съобщи Сергей Шигеев, началник на Бюрото за съдебно-медицинска експертиза към здравните управляващи на град Москва.

" В медиите се разгласяват доста сведения за възможното отравяне като за потвърден приключен факт. След деликатно изследване на всички сведения, показани в медиите считаме, че задграничните ни сътрудници прекомерно избързват с изводите ", сподели той.

По думите на Шигеев сега е ясно " само, че у пациента е открита намаляла интензивност на холинестеразата, отсам се прави извод, че става дума за отравяне с инхибитори на холинестеразата ". " Този извод е припрян, защото не е потвърден ", показва експертът и прибавя, че не се знае какъв брой е намаляла интензивността на холинестеразата, не е открито и веществото или веществата, които са съдействали за това.

" Инхибитори на холинестеразата са освен фосфорорганичните отровни субстанции, само че и някои медикаменти, постоянно срещани в здравната процедура: акридините, пиперидините и карбаматите, необятно употребявани в неврологията и психиатрията, които всеки може да взема по едни или други аргументи ", означи специалистът.

Подобни препарати може също да бъдат инжектирани на болен, легнал в реанимационно поделение, добави той.

Германските лекари, които лекуват Навални в берлинската болница " Шарите ", обявиха през вчерашния ден, че той е бил токсичен, преди да изгуби схващане в аероплан в Русия предходната седмица. Първоначално опозиционерът бе настанен в болница в сибирския град Омск. Лекари обявиха в понеделник, че са разкрили следи от отравяне с инхибитори на холинестеразата. Главният токсиколог на района и шеф на клиниката по отравяния в сибирската болница Александър Сабаев заяви след това, че проучванията, направени в Омск, не са открили в организма на пациента инхибитори на холинестеразата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР