Кремъл заяви днес, че президентът Владимир Путин е взел самостоятелно

...
Кремъл заяви днес, че президентът Владимир Путин е взел самостоятелно
Коментари Харесай

Кремъл: Майкъл Флин не е повлиял на Путин за санкциите

Кремъл съобщи през днешния ден, че президентът Владимир Путин е взел независимо решението да се въздържи от неотложен отговор на американските наказания предходната година и че не е бил повлиян от някогашния консултант по националната сигурност на Съединени американски щати Майкъл Флин, съобщи Ройтерс.

В петък предходната седмица Флин призна пред арбитър, че е излъгал ФБР за контактите си с Русия и се съгласи да сътрудничи на прокурорите, проверяващи дейностите на обкръжението на Доналд Тръмп, преди той да поеме президентския пост.

Разследващите федерални прокурори настояват, че през декември предходната година Флин и съветският дипломат Сергей Кисляк са обсъждали глобите против физически и юридически лица от Русия, наложени от администрацията на Барак Обама поради намесата им в президентските избори в Съединени американски щати. Москва отхвърля да се месила в изборите. Обама изгони 35 съветски дипломати и блокира два съветски дипломатически комплекса в Съединени американски щати. После Путин съобщи, че ще изчака да види по какъв начин ще се развиват двустранните връзки с новата администрация във Вашингтон, преди да реагира.

Днес представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че съветският президент е взел решението си независимо и не е знаел за молбата на Флин Русия да се въздържи от незабавна реакция на глобите. Песков акцентира, че Флин не е можел да моли Кисляк за каквото и да е, още по-малко тези молби да бъдат излъчени на Путин. Това е "пълен парадокс ", сподели Песков. Разбира се, че Путин взе решението, това беше негово решение ", сподели Песков пред кореспонденти и добави, че решенията на съветския президент не са свързани с някакви "молби или рекомендации ", а се вземат "абсолютно без значение ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР