Кремъл заяви, че в момента не съществува необходимата основа за

...
Кремъл заяви, че в момента не съществува необходимата основа за
Коментари Харесай

Кремъл: Няма основания за мирни преговори с Украйна

Кремъл съобщи, че сега не съществува нужната основа за мирни договаряния сред Русия и Украйна, а препоръчаният от Киев кротичък проект е неуместен, защото изключва Русия, съобщи Ройтерс.

 

" Наистина считаме, че тематиката за договарянията сега не е настояща ", съобщи пред медиите представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

 

Той добави, че Англия е провалила възможностите за спокойно съглашение през 2022 година, като е оказала напън върху Киев да откаже проектоспоразумение, препоръчано малко откакто Русия изпрати войски в Украйна.

 

" След това нямаше никакви предпоставки за договаряния, а имаше още по-малко предпоставки, откакто Украйна в действителност юридически забрани всевъзможни договаряния с съветската страна ", акцентира Песков.

 

През октомври 2022 година украинският президент Володимир Зеленски подписа декрет, с който публично разгласи вероятността за каквито и да било украински договаряния с Путин за " невъзможна ", откакто Русия съобщи, че е анексирала четири района в Южна и Източна Украйна.

 

Песков насочи и рецензии против оферти от Зеленски кротичък проект, прочут като неговата " мирна формула ", който съгласно представителя на Кремъл се стреми да реализира мир без присъединяване на Русия.

 

" Най-малкото, това е неуместен развой ", съобщи Песков.

 

Мирният проект на Зеленски, състоящ се от 10 точки, приканва за евакуиране на съветските войски, преустановяване на военните дейности и възобновяване на държавните граници сред Украйна и Русия, напомня Ройтерс.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР