Кремъл работи по обръщение на президента към Федералното събрание, потвърди

...
Кремъл работи по обръщение на президента към Федералното събрание, потвърди
Коментари Харесай

Предстоящото послание на Путин ще е свързано с новата фронтова информация

Кремъл работи по послание на президента към Федералното заседание, удостовери Дмитрий Песков на брифинг във вторник. Датата на речта на президента пред парламентаристите обаче към момента остава мистерия зад седем печата. За какво ще приказва президентът? Политолозите споделиха мнението си по този въпрос с " Московский комсомолец ".

Работата по текста на посланието на президента е в ход, това е дълъг развой, ще обявим датата своевременно$, - по този начин малко, уклончиво и оптимално изчистено разказа обстановката Дмитрий Песков.

Говорителят на Кремъл още веднъж резервира ореола на загадъчност към годишното послание на президента към Федералното заседание и показва убеденост единствено в едно – обръщението ще се състои.

Кога? Редица осведомителни организации, базирайки се на източници (неназовани) в Държавната дума, оповестиха, че Путин може да приказва пред парламентаристи на 20 февруари. Или 20-ти, или 21-ви. Каквото и да е, към този момент е единствено слух. Кремъл не изпраща съответни сигнали.

Срокът за оповестяване на известието се измества заради несигурността в зоната на военни дейности, счита политическият анализатор Евгений Минченко:

- " Посланието до Федералното заседание е на първо място сигнал към елитите и проект за деяние. Сега периодите за оповестяване на известието се изместват, защото обстановката по фронтовете на СВО, която дефинира доста други аспекти от живота на страната, не е изцяло избрана. Може би подготовката на известието се е засилила заради обстоятелството, че е пристигнала нова информация ".

Както изясни специалистът, текстът на посланието на президента се приготвя по непоколебим логаритъм.

- " Поставя се обща скица, след което апаратът изготвя своите оферти. В тази работа вземат участие всички заместник-ръководители на президентската администрация. Те приготвят своите скици и ги предават на президента. След това самият той интензивно работи върху текста на известието. Той дава свои лични хрумвания, трансформира формулировката ", - изясни Минченко.

" В работата по бъдещото обръщение, с изключение на апарата на президентската администрация, вземат участие и кабинетът на министрите и всички основни органи на изпълнителната власт ", - прибавя политологът Марат Баширов.

Според специалиста министерствата приготвят документите си по искане на референта на администрацията на президента. Те съдържат цифри, настоящи данни и статистика.

- " На базата на тези данни се изготвя огромен текст, който последователно се компресира в процеса на работа. Самите федерални органи на изпълнителната власт (ФОИВ - „ МК “) не виждат окончателния текст на известието и не знаят по какъв начин тъкмо ще бъдат употребявани предоставените от тях данни ", съобщи той.

" Но това надалеч не е единствената изненада в посланието на президента. Самият Владимир Путин в никакъв случай не чете квалифицирания за него текст " риба ". Държавният глава постоянно самичък чете всичко и интензивно прави промени ".

" Но това не значи, че това е текстът, който той ще произнесе пред парламентаристите. Путин постоянно се откъсва от текста. Това го прави по-емоционален и жив. Той има дребни писмени бележки с вложки за това ", - споделя Марат Баширов.

За какво ще приказва президентът този път? Политолозите допускат, че ще има три съществени тематики на речта: СВО, наказания и енергетика.

Освен това президентът евентуално ще премине през рутинния дневен ред. Социалната сфера, жилищното и комуналното стопанство, пътното строителство, медицината, демографията - тези тематики постоянно се засягат в изявленията на президента. Няма причина да се счита, че този път Путин ще се отдалечи от обичайния формат.

Но това, което остава отвън разбирането на специалистите до момента, е лист с указания на президента. Те постоянно следват посланието. Евгений Минченко допусна, че всеки детайл от бъдещите указания може да се трансформира в същинско полесражение сред икономическия и всички останали блокове на кабинета:

- " Оформянето на текста на посланието и листата с указания на президента след него не става във вакуум. За всяка от тези поръчки може да се развие лобистка борба ".

" Ресурсът, на първо място финансов, не е безграничен. Винаги има съответни пари зад всеки ред поръчки. Така че, с изключение на ситуацията по фронтовете на Северния боен окръг, би трябвало да се вземе поради и макроикономическата конюнктура, която в този момент е очевидно сложна ", - отбелязва политологът.

Марат Баширов обръща внимание на различен аспект от интригата към посланието на президента: кой ще бъде главният получател на речта на Путин:

- " При оповестяването на известието участват освен парламентаристи - депутати от Държавната дума и членове на Съвета на федерацията. Заедно с тях посланието слушат членове на държавното управление и губернатори. Този формат е доста по-широк от послание към горната и долната камара на Народното събрание. Освен това това известие е едно от най-очакваните ".

Преди това Владимир Путин имаше редица идеологически изявления, които облекчаваха напрежението в обществото. Но има стратегически въпроси, които хората желаят да чуят освен в страната, само че и в чужбина. Това известие ще бъде недвусмислено представено от всички международни осведомителни организации.

Що се отнася до датата на известието, ще я знаем най-много 10 дни преди „ деня Х “, сигурен е специалистът:

- " Тук голяма роля играе биографията на Владимир Путин от позиция на неговия опит в спецслужбите. Той знае цената на информацията. Следователно, авансово няма да знаем нищо ".

" Всички догатки по отношение на датата на изявлението са или пиар на анализатори и политици в обществените мрежи, или препълване на непознати служби като част от хибридна осведомителна война. И датата не е толкоз значима. Основното е, че президентът ще приказва искрено с хората. И ние, по силата на нашия нрав, ще се откажем от всички предходни дефекти и проблеми и ще отидем да помогнем. В това се крие цената на посланието ".

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР