Кремъл отрече днес направеното снощи изявление от американския президент Доналд

...
Кремъл отрече днес направеното снощи изявление от американския президент Доналд
Коментари Харесай

Кремъл отрече да е изтеглял военните си от Венецуела

Кремъл отхвърли през днешния ден направеното нощес изказване от американския президент Доналд Тръмп, че е бил публично осведомен от Русия за изтеглянето на " множеството от хората й " от Венецуела, съобщи Ройтерс.

Дмитрий Песков, представителят на съветския президент Владимир Путин, сподели пред публицисти, че Москва не е влизала в контакт с Тръмп по този въпрос. Той допусна, че Тръмп е почерпил тази информацията от вестникарски известия, които Москва към този момент е отрекла, или от различен източник.

Тръмп написа през вчерашния ден в Туитър, че Русия е уведомила Съединени американски щати, че е изтеглила " множеството от хората си " във Венецуела, с чийто президент социалист Николас Мадуро тя поддържа военни и стопански връзки. Твърдението на Тръмп разбуни духовете, тъй като, в случай че е правилно, то би означавало забележителен крах за Мадуро, който Вашингтон желае да смъкна от власт, а Москва твърдо поддържа.

Според Песков съветските военни експерти не престават работата си в южноамериканската страна съгласно предварителните проекти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Постът на Тръмп в Туитър пристигна след публикация във в. " Уолстрийт джърнъл ", в която се споделяше, че съветската държавна военна компания Ростек е понижила личния състав си във Венецуела до единствено няколко десетки души. Вестникът се базира на източник, непосредствен до съветското военно министерство.

Ростек отговори, че известието на вестника неведнъж е преувеличило броя на съветските военни специалисти във Венецуела, който остава неизменен от няколко години и че се прави непрекъсната ротация на съветския механически личен състав там за ремонт и обслужване на военната техника.

Песков добави през днешния ден, че Москва държи на уговорката си да задълбочава съдействието с венецуелското министерство на защитата и с венецуелските управляващи като цяло.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР