Кремъл отхвърли всички критики във връзка с нападението с нож

...
Кремъл отхвърли всички критики във връзка с нападението с нож
Коментари Харесай

Кремъл отхвърля обвиненията за атаката с нож срещу журналистката от Ехото на Москва

Кремъл отхвърли всички рецензии по отношение на нападението с нож против радио публицист с демократични възгледи като дело на " вманиачен човек " на фона на обвиняванията, че съветската страна подклажда атмосфера на ненавист към опозиционерите и инакомислещите, оповестява " Франс прес ".

32-годишната радиоводеща Татяна Фелгенхауер беше нападната в понеделник в офисите на " Ехото на Москва " от мъж, който твърди, че има " телепатична " връзка с нея.

 Нападател рани в ефир водеща на радио Обновена
Нападател рани в ефир водеща на радио " Ехото на Москва "

Татяна Фелгензгауер е в болница

Тя претърпя хирургическа намеса още през вчерашния ден, като е била поставена на командно дишане, само че е посочила признаци на усъвършенстване и през днешния ден към този момент е в схващане .

" Действията на вманиачен човек са дейности на вманиачен човек ", посочи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, добавяйки: " Опитите да бъдат свързани с каквото и да е са безусловно нелогични и неправилни . "

Уточнява се, че Песков е изразил благосклонност към потърпевшата журналистка и радиостанцията.

Заподозреният, разпознат като Борис Гритс на 48 години, явно душевен неустойчив мъж, е проникнал в офисите на радиостанциите в центъра на Москва и се отправил към журналистката с нож, откакто ослепил охранителя със спрей.

Руските медии, цитирайки родственик на обвинения, акцентират, че Гритс страда от фикс идея за гонене .

Нападението се случи след редица офанзиви против публицисти и други известни персони, най-известната от които беше Борис Немцов, опозиционният водач, убит на мост покрай Кремъл през 2015 година

Нападение против опозиционния водач Алексей Навални през тази година го остави съвсем кьорав с едното око.

Известната журналистка и също радиоводеща от " Ехото на Москва " Юлия Латинина напусна Русия по-рано през годината след офанзиви против нейната кола и жилище.

Много коментатори упрекват управляващите за офанзивата , заявявайки, че са основали атмосфера, в която сходно нахлуване стана допустимо.

" Лудостта не се появява от въздуха ", посочи редакторът на " Ехото на Москва " Алексей Венедиктов, хвърляйки виновността за офанзивата върху " атмосферата на ненавист и подстрекаване " против публицисти.

Политическият редактор на най-големия опозиционен вестник " Новая газета " Кирил Мартинов съобщи, че държавната агитация дейно глоби лов на вещици против инакомислещите и опозиционно настроените .

Фелгенхауер беше включена в очернящ документален филм на съветския държавен ефирен канал " Русия 24 ", който твърди, че " Ехото на Москва " било в скришен сговор с непознати неправителствени организации за подриване на Русия .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР