Кредитните анализатори често се наричат анализатори на кредитния риск. Това

...
Кредитните анализатори често се наричат анализатори на кредитния риск. Това
Коментари Харесай

Анализатори на кредитния риск

Кредитните анализатори постоянно се назовават анализатори на кредитния риск. Това е по този начин, тъй като кредитният разбор е профилирана област на разбора на финансовия риск. Анализаторите правят оценка риска, който носят вложенията, и дефинират лихвения % и кредитния предел или изискванията на заема за даден кредитополучател. Те употребяват изследванията си, с цел да подсигуряват, че кредитополучателят получава наличен заем, а кредиторът е предпазен, в случай че кредитополучателят не извърши отговорностите си.

Анализаторите могат да предлагат бизнес или бизнес заем, откакто вземат поради избрани рискови фактори. Тези фактори могат да бъдат насочени към средата, като да вземем за пример стопански промени, съмнения на фондовия пазар, законодателни промени и регулаторни условия. Ако бизнес клиент изпитва усложнения да изплаща заплатите си, това може да е показателно за спад в приходите и евентуален банкрут, което може да се отрази на активите, рейтингите и репутацията на банката.

Банките могат да употребяват финансови данни, с цел да дефинират дали да одобрят избрани , като проучват какъв брой огромен е рискът при отпущането на заеми. Ако даден заем бъде утвърден, кредитният анализатор следи за осъществяването на отговорностите на кредитополучателя и може да предложи преустановяване на контракта, в случай че той стане рисков. Определянето на равнището на риска при даден заем или инвестиция оказва помощ на банките да ръководят рисковете и да генерират доходи.

Например кредитният анализатор може да предложи решение за физическо лице, което е просрочило заплащанията по кредитната си карта. Анализаторът може да предложи понижаване на кредитния предел, закриване на сметката или предложение на нова кредитна карта с по-нисък лихвен %.

Кредитните анализатори играят основна роля за благосъстоянието на стопанската система, защото заемите подтикват финансовата активност. Достъпът до заем обезпечава на потребителите спомагателна покупателна дарба, която оказва помощ за възстановяване на метода на живот на хората и обезпечава на предприятията краткотрайна ликвидност.

Кредитни анализатори и кредитни рейтинги

Кредитните анализатори могат да издават и кредитни оценки. Изготвянето на кредитни оценки за физически лица нормално е автоматизирано посредством алгоритмични процеси въз основа на историята на кредитните им заплащания, разноските и минали банкрути.

Оценките за емитенти на дългови принадлежности и техните принадлежности, като да вземем за пример облигации, се основават на буквени оценки. Най-високата е AAA, следвана от AA+, BBB и така нататък Дългът на обещано сдружение се смята за " junk " или за дълг с по-нисък капиталов рейтинг, щом спадне под избран рейтинг. Тези вложения нормално носят по-висока рентабилност, с цел да се компенсира спомагателният кредитен риск.

Източник:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР