Крайният срок за въвеждане на търговската експлоатация на тол системата

...
Крайният срок за въвеждане на търговската експлоатация на тол системата
Коментари Харесай

Важно! Стана ясно кога въвеждат ТОЛ системата

Крайният период за въвеждане на комерсиалната употреба на тол системата ще бъде не по-късно от 1 март 2020 година Това сподели на брифинг националният представител от ГЕРБ Александър Ненков, съобщи организация „ Фокус “.

„ На днешния брифинг желаеме да осведомяваме за законопроект за изменение и допълнение на Закона за пътищата, който преди малко внесохме и който касае тол системата. От 16 август по в този момент настоящата нормативна уредба трябваше да стартира така наречен комерсиалната и техническа употреба за системата за тежкотоварните транспортни средства над 3.5 тона “, изясни Ненков.

Той уточни, че по отношение на терзанията, които са изказали превозвачите по отношение на тарифирането, е взето решение от 16 август да се даде старт единствено на техническата част на системата, а не по-късно от 1 март 2020 година да стартира действителното събиране на таксите. „ Това го вършим в унисон с извършените срещи с превозвачите, с цел да се откри нужния консенсус за тарифирането, както и за обсега на пътищата “, изясни националният представител.

Ненков напомни, че на този стадий обсегът на тол системата включва автомагистралите, пътищата от първи клас и част от второкласните пътища. „ Породиха се и терзания от позиция на това по какъв начин едно тарифиране би се отразило на превозвачите от позиция на артикули от първа нужда и опасенията, че някои от тях биха завишили своите стойности. Поради тази причина през идващите няколко месеца всичко това ще бъде изчистено и се надявам да се откри нужния баланс и доверие сред двете страни – страната и АПИ, от една страна, и превозвачите, от друга “, изясни Ненков.

Той изясни, че крайният период за въвеждане на комерсиалната употреба на тол системата ще бъде не по-късно от 1 март 2020 година „ Това е краен период, в който в случай че системата проработи механически на задоволително положително равнище и в случай че се реализира по-бързо нужният компромис сред двете страни, то тя може да започва и доста по-рано от тази дата. Но за всеки случай сме дали един краен период, който няма да бъде повече удължаван “, акцентира Ненков
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР