Краят на една година е момент, който много от нас

...
Краят на една година е момент, който много от нас
Коментари Харесай

5 стилни обещания за 2023, които наистина можете да изпълните

Краят на една година е миг, който доста от нас дефинират като време за размисъл, празнуване на постигнатото и слагане на нови цели, до момента в който сътворяваме пространсво, с цел да отворим нова глава.

Независимо дали вярвате в новогодишните обещания или не, постоянно е добра концепция да започнете новата година с желание и мотивация, тъй като това ви оказва помощ да останете отдадени на себе си и на нещата, които имат същинско значение за вас.

И по този начин, в духа на погледа обратно към миналата година и определянето на цели за идната, ви предлагаме няколко хрумвания, които да имате на разум, до момента в който вършиме първите си стилни крачки в новата година. И най-хубавото - толкоз са лесни, че шансът да ги извършите е напълно на ваша страна! Първа стъпка, да отворите.

Тези резолюции нямат за цел да ви лимитират или да ви задължат да спазите всички през 2023 година По-скоро ни демонстрират, че осъзнатият резистентен жанр наподобява друго за всеки и това е ужасно!

Обещание 1: По-малкото е повече. Ще направя одит на гардероба</h3>

Началото на новата година е идеалното време да се потопите надълбоко в дрешника си и да прегледате облеклата, които към този момент имате. Това ще ви помогне и да преоткриете находки, които инцидентно са се оказали в далечното дъно на дрешника за известно време. Когато реорганизирате, пробвайте се да подредите сезонно, тъй че когато пристигна да вземем за пример идващото лято, да ви се коства, че откривате чисто нови находки.

Одитът на дрешника също ще ви помогне да бъдете по-съзнателни в покупките си, тъй като ще имате по-ясна визия какво имате и какво към момента може да желаете да добавите към дрешника си. Ето няколко въпроса, които ще ви оказват помощ да определите кои находки да запазите и с кои е време да се разделите:
От какъв брой време притежавате дрехата и в какво положение е?Става ли ви?Чувствате ли се удобно в нея?Колко постоянно я носите?Вписва ли се в персоналния ви жанр?
Ако пазарувате по-малко нови облекла, като давате приоритет на secondhand находките, както и коригиране и креативност към това, което към този момент имате, избирате да спестявате и да инвестирате в фешън марки, които са по-качествени и устойчиви. Не звучи зле, нали?

Обещание 2: Предизвиквам се: Без нови-нови дрехи</h3>

Предизвикайте себе си да не купувате нищо ново за избран интервал от време. Някои хора го вършат за една година, само че може да бъде и по-кратко - колкото е удобно за вашия метод на живот. Когато излезете от безкрайния цикъл на консумация на бърза мода, можете да извършите крачка обратно (а за какво не и напред) и да изградите нова връзка с модата, като станете изобретателни с това, което към този момент имате, и спестите време и пари!

За да добавите свежи детайли към дрешника си по резистентен и положителен метод - пазарувайте втора ръка. Купуването на облекла втора ръка, вместо на нови, удължава живота на дрехата и я защищава от изхвърляне, което е значим аспект на кръговата мода.

Ако извършването на покупки на облекла втора ръка ви звучи комплицирано, времеемко и изискващо огромна доза самообладание, може би си представяте безконечен тур из магазини с дух на хале, купища облекла и никаква концепция от кое място да започнете. Спокойно, има доста по-лесен метод! Пазарувайте и продавайте качествени облекла, обувки и аксесоари онлайн с remixshop.com. Изборът е голям - близо милион находки и над 15 000 добавени продукти всеки ден от хиляди марки - бюджетни, ежедневни и даже първокласни, като всичко това е подредено в комфортни категории и ви чака с големи отстъпки и разнородни предложения. С филтрите пък можете за секунди да откриете тъкмо това, което търсите, от тениски, до, от бански до зимни ски панталони.

Така преживяването от извършването на покупки secondhand е тъкмо толкоз елементарно, комфортно и интуитивно, колкото в магазин или уебсайт за нови облекла, само че още по-добро, тъй като печелим спокойна съвест и горделивост от това, че се грижим за стила си, бюджета си и за природата.

Обещание 3: Ще открия гордостта на повторения аутфит</h3>

Знаете какво споделят: най-хубавият метод да удължим живота на облеклата е да продължим да ги носим. Предизвикайте себе си да бъдете изобретателни и да вършиме нови комбинации, като употребявате облекла, които към този момент притежавате. Така ще можете с изключение на да сте горди със себе си, да опознаете и развиете персоналния си жанр още по-добре.

Независимо от това, което обществените медии пробват да ни накарат да повярваме, в повтарянето на един аутфит има толкоз доста благополучие! Нормализирането на това да носим една композиция повече пъти е от голямо значение за смяната на метода ни на мислене и оправянето с безконечното напрежение, че постоянно би трябвало да носим нещо ново. Така че повторете тоалетите, които ви карат да се чувствате щастливи и себе си и ги носете с горделивост. Това не значи, че би трябвало да носите еднакъв аутфит всеки ден, само че може би можете да си поиграете с разнообразни аксесоари, разнообразни способи на съчетаване и въобще - със своята фикция. Повярвайте в себе си - един път към този момент се показали като топ стилистът, който е избрал и комбинирал всички тези облекла, които красят закачалките вкъщи.

Обещание 4: Ще се науча да се грижа за облеклата си</h3>

Идеята да повтаряме аутфити, да носим облеклата по-дълго, да им даваме нов живот, когато спрат да ни носят наслада, са все страхотни неща, само че по какъв начин да го създадем, в случай че облеклата ни се разпадат след 5 обличания? Правилната грижа за вашите облекла ще ги направи по-дълготрайни, което е огромна победа!

На първо място - да си признаем, че не сме експерти по всичко и егото ни може да понесе обстоятелството, че с цел да знаем по какъв начин да изперем, изсушим и изгладим дадена дреха, най-умно е да прочетем насоките на етикета - те не са там инцидентно.

Дори и с вярната грижа, облеклата от време на време се повреждат. Но това не значи, че непременно към този момент няма да са годни или пък приятни за носене. Да си спомним базови умения, като това да зашием едно копче и да изправим малък недостатък, в случай че пък толкоз не можем да се оправим - зад всеки ъгъл дебне малко локално шивашко ателие, където за нула време ще вдъхне нов живот на обичаната дреха. За по-смелите има даже повече благоприятни условия - кой е споделил, че поправката би трябвало да е незабележима? Защо пък да не превърнем остарялата обичана дреха, чанта или обувка в чисто нов самоуверен fashion statement? Всичко е въпрос на фикция!

Обещание 5: Моят жанр няма да е за сметка на природата</h3>

Има разнообразни направления по какъв начин да бъдем по-разумни в изборите си. От една страна - можем да избираме качествени материи и виновни марки. Колкото и старания да поставим с цел да запазим некачествена дреха в положително положение - ще ударим на камък. За страдание fast fashion марките постоянно употребяват материали, които устоят единствено няколко носения и са негодни за преработване. Обличаме ги един път и сме щастливи, след 2-3 изпирания те наподобяват или се усещат извънредно и ги изхвърляме, а съвестта ни страда какъв брой безотговорни сме и към природата, и към личния си бюджет. Кой би желал това? Ние (и Вашето щастливо Аз, версия 2023) - Не. Вместо това избираме деликатно марките, на които се доверяваме, постоянно ревизираме състава на облеклата и мислим за повторната приложимост преди всичко.

И въпреки всичко - рано или късно идва моментът за разлъка с всяка дреха, аксесоар или обичан чифт обувки. Тук е най-важно да запомним - за нищо на света не изхвърляме старите си облекла в общия резервоар на улицата. Текстилът е измежду най-големите замърсители и милиони облекла всекидневно се озовават на бунищата или биват изгаряни - ненужно е да загатваме какъв брой нездравословно е това за природата и за самите нас. Вместо това, направете рационалния избор - продайте, подарете или дарете старите си облекла, а тези, които не са годни за това - рециклирайте. Всичко това звучи като отлично желание, само че комплицирано? Не е. С услугата “Продайте на Remix” можете бързо и елементарно да продадете обичани облекла, които към този момент не носите - взимате оферта на уеб страницата, изпращате ни ги и мигновено получавате сумата за утвърдените продукти. Ако облеклата ви са в задоволително положително положение, с цел да ги подарите на другар - значи са задоволително положителни и за продажба. Ако въпреки всичко някоя дреха не е утвърдена за продажба от екипите за надзор на качеството на Remix, можем да ви я върнем, а в случай че не изберете услугата “Връщане”, ние поемаме отговорност да се погрижим облеклата да бъдат предадени на заводи за преработване на текстил. Така съвестта ви ще е чиста, а и ще заредите бюджета си за още устойчива мода и топ находки.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР