Краят на Аустрелиън Оупън наближава с пълна сила!След като вчера

...
Краят на Аустрелиън Оупън наближава с пълна сила!След като вчера
Коментари Харесай

Програмата за Ден 14 на АО: Сабаленка и Женг в битка за титлата в Мелбърн!

Краят на Аустрелиън Оупън наближава с цялостна мощ!След като през вчерашния ден разбрахме кои две тенисистки откриха място на финала, през днешния ден отговорът на този въпрос стана явен и при мъжете. А на следващия ден ще разберем коя ще е шампионката при дамите!

Двете дами, които ще се борят за купата в Мелбърн имат толкоз прилики, колкото и разлики! Която и да завоюва на следващия ден, ще бъде историческо достижение както в техните кариери, по този начин и в женския тенис. Ако Арина Сабаленка успее да отбрани купата си, тя ще стане първата тенисистка от Виктория Азаренка (през 2012-ра и 2013-ра) насам, която да завоюва Аустрелиън Оупън в две поредни години и едвам третата дейна състезателка, съумяла да реализира това в който и да е " мейджър " шампионат след Винъс Уилямс и Ига Швьонтек. За Кинуен Женг, възможна победа не би била по-малко забележителна, тъй като тя би могла да стане първата китайка от Ли На през 2014-та, спечелила Откритото състезание на Австралия, както и най-нискоранкираната шампионка в конкуренцията от 2020-та насам. 

Досега Сабаленка и Женг са се срещали единствено един път, като предходният им конфликт също бе в шампионат от Големия шлем - в миналогодишното издание на US Open, като тогава международната номер 2 тогава завоюва в два сета. Бившата номер 1 влиза в ролята на любимец, само че не трябва да подценяваме и Женг, чийто жанр на игра доста прилича на този на беларускинята - мощен сервис, добър атлетизъм и дарба да обърне играта в своя изгода, без значение от съперника!

Програмата за Ден 14:

Rod Laver Arena (не преди 10:30):

1. Кинуен Женг - Арина Сабаленка 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР