Край на нощните партита по морето и преждевременно закриване на

...
Край на нощните партита по морето и преждевременно закриване на
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори се готвят за ранно закриване на летния сезон

Край на нощните празненства по морето и прибързано закриване на летния сезон. За това се приготвят хотелиери и ресторантьори по Южното Черноморие. Причината - новите ограничения, които влизат в действие от 7 септември.

Сезон - изненада и сезон - предизвикателство, който ще бъде запомнен с " пердах " за шезлонги и за места за паркиране, само че и с цялостни плажове и хотели. Oт Института за разбори и оценки в туризма регистрират 120% растеж на туристите по отношение на 2020 година
Снимка: bTV
Надеждите и за мощен септември обаче се изпаряват, само че не парадоксите по курортите, които не престават и в края на сезона.

Снимка: bTV

Вместо спасители, бележки, залепени по постовете, посрещат летовниците на Южния плаж в Поморие.

" Неколкократно звъних на незабавния телефон, който е оповестен на уеб страницата на Министерството на туризма за плажовете, с цел да подадем недоволство, че плажът е неохраняем, а ние имаме над 1000 индивида дневно. Абсолютно никой не дава отговор ", съобщи Мая Станкова, управител „ Хотели‘.
Снимка: bTV
По телефона основният избавител на Южния плаж в Поморие изясни, че работят по скица, утвърдена от Министерството на туризма – през юни и септември от пет поста остава единствено един и една обходна двойка. От Асоциацията на спасителите обаче споделиха, че закриването на постовете би трябвало да става поетапно и съобразено с това дали има плажуващи.
Снимка: bTV

Междувременно, новите ограничения водят до отменяне на резервации и основават спънки пред планувани събития, като сватби, регистрират хотелиери.

" Много са рестриктивни тези ограничения - 30 индивида в затворено помещение, 60 навън и то за сватби и кръщенета. Същевременно за заведения, заведения за хранене, потенциалът е 50 % “, добави Ирина Джендова, управител " Маркетинг и продажби ".

И в Слънчев бряг упованията за добър септември са пред неуспех.

" Много от сътрудниците бяха възнамерявали по-късно закриване на сезона с участия. Вече е форсмажорно закриването “, добави притежателят на заведение Венцислав Пехливанов.

Въпреки компликациите от сектора регистрират добър сезон.

" Специфичен самичък по себе си с доста добра и мощна запълняемост. Равномерно се разпредели сезонът по цялото ни Черноморие ", счита Христина Славова от Бургаска районна туристическа камара.

2,5 пъти повече български и румънски туристи са почивали това лято по Черноморието, демонстрират данните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР