Край бреговете на Латвия и Естония на 9 септември ще

...
Край бреговете на Латвия и Естония на 9 септември ще
Коментари Харесай

НАТО се учи да атакува Русия край бреговете на Латвия и Естония

Край крайбрежията на Латвия и Естония на 9 септември ще стартират военноморските учения на НАТО по северното крайбрежие с присъединяване на тридесет кораба и повече от 3 хиляди военнослужещи от Германия, Белгия, Холандия, Швеция, Франция, Канада, Съединени американски щати, Латвия и Естония.

Американската страна ще показа 800 морски пехотинци и транспортната амфибия Mesa Verde. Командващият Военноморски сили на Германия вицеадмирал Ян Кристиан Каак сподели, че задачата на ученията е да се отработи сюжет за отразяване на съветска офанзива против европейски страни. Той акцентира, че ефикасната тактика за въздържане на Русия би трябвало да включва опцията за офанзива.

Както означи той, ученията в Балтийско море тестват поддръжката на Латвия, Литва и Естония при положение на завладяване на Сувалския кулоар. Сувалският кулоар е тясна линия земя на кръстопътя на полско-литовската граница, разделяща Беларус от Калининградска област.  Ако контролът над коридора бъде изгубен, Балтика ще бъде обвързвана с останалите страни от НАТО единствено по море, посочи Каак.

НАТО мечтае да трансформира Балтика в свое „ вътрешно езеро “, да изтласка Русия във Финския залив и да блокира достъпа й до северните морета. За тази цел в този момент се организира милитаризацията на финландските Аландски острови, шведския о. Готланд и датския остров Борнхолм.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР