Кой е виновен и какви са били обстоятелства, трябва да

...
Кой е виновен и какви са били обстоятелства, трябва да
Коментари Харесай

Радев за катастрофата с кола на НСО: Законът трябва да се спазва, особено от политиците

К ой е отговорен и какви са били условия, би трябвало да изяснят способените органи. Законът за придвижване по пътищата би трябвало да се съблюдава, тъй като е написан с кръв. Трябва да се съблюдава изключително от политиците, които следва да дават образец. Това сподели президентът Румен Радев във връзка пътния случай край Аксаково с присъединяване на кола от НСО, при който почина един мъж. Държавният глава изрази съболезнования към фамилията на жертвата. Това предаде . 

" Аз в никакъв случай не приканвам водачите ми да карат бързо. Те са експерти и преценят ", безапелационен бе Радев.

Той сподели още, че произшествия е имало през всички години, откогато НСО съществува, и то много по-тежки. " Не намирам учредения да има промени в управлението на службата ", сподели още президентът.

Припомняме, че в четвъртък автомобил на НСО, в който е пътувал съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, катастрофира. При удара на колата с различен автомобил е умрял един човек. Инцидентът е бил породена от кола, ненадейно изскочила от път без преимущество, оповестиха от пресцентъра на " Продължаваме промяната ".

Военната прокуратура образува досъдебно произвеждане по случая, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов. Тепърва с автотехническа експертиза ще бъде изяснена скоростта, с която се е движил автомобилът, в който е пътувал Петков. 

На брифинга в петък Радев разяснява и идното изключително съвещание на Народното събрание във вторник. По думите му то може да бъде употребявано, с цел да бъде използвано Народно събрание като предизборна естрада. 

" Положителното беше, че Народното събрание остава да работи, до момента в който няма постоянно държавно управление. Но Народно събрание няма да заседава, с цел да актуализира бюджета или да удовлетвори настояванията, да вземем за пример - на висшите учебни заведения. Вероятно съвещанието ще бъде използвано за предизборна естрада ", разяснява президентът.

Той прикани районен съд Македония да съблюдава договорите за добросъседство. " Пътят на страната за Брюксел минава през София. Надявам се политиците в РСМ да схващат, че предизборната акция завърши и в случай че деструктивното им говорене и държание прерасне в действителни дейности, ще тласнат страната си към изолираност, надалеч от Европейски Съюз, което е в ущърб на страната. България и Гърция им споделиха, че преговорната рамка би трябвало да се извършва, както и двустранните контракти. Въпросът не е единствено двустранен, би трябвало да се съблюдават правата на индивида и да няма дискриминация. Това докара до изискването да има конституционни промени за отбрана на правата на македонските българи ", уточни той. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР