Най-вероятно вината за инцидента с автомобила на НСО, в който

...
Най-вероятно вината за инцидента с автомобила на НСО, в който
Коментари Харесай

Експерт пред Lupa.bg: Катастрофата с Кирил Петков е идентична с тази на Лютви Местан

Най-вероятно виновността за случая с автомобила на НСО, в който е бил някогашният министър председател Кирил Петков, е сложна. Загиналият лидер е излязъл от път без преимущество и е лишил преимуществото на движещото се по основния път моторно транспортно средство. Работа на служителя на НСО обаче е да опази лицето, което транспортира, както и да предотврати възможен случай. Гардът се е набил като гвоздей в автомобила, който му лишава преимуществото. Има и трети провинен - това е АПИ. Това съобщи пред Lupa.bg Христо Радков, ръководител на Българско обединяване на водачите. 



" От фрагментите, които излъчиха медиите, се вижда, че няма видимост нито за този, който излиза от второстепенния път, нито за водача от първостепенния. На мястото на случая има сложена мантинела, зад нея -храсти, високи метър и половина-два. Никой не си е направил труда да ги подреже ", изясни специалистът. 



Според него случаят е еднакъв с този на Лютви Местан. Само че в този случай автомобилът, отнемащ преимуществото, е навлязъл малко по-напред, до момента в който автомобилът на Местан отклони траекторията на движещото се транспортно средство. Единствената разлика сред двата случая е, че автомобилът на НСО се е блъснал в него: имаме отново втурване, път без преимущество на Т-образно кръстовище. В случая с Местан бащата беше съпричастен, тъй като бебето умря. Ще видите по какъв начин съдът в два идентични случая ще постанови две разнообразни присъди ", допусна Христо Радков. 

Той разяснява и слуховете, че Кирил Петков е бързал и е пришпорвал гардът от НСО да се движи по-бързо: " Без значение дали охраняваното лице е бързало, лидерът е виновен за случая. Той е задължен да опази живота и здравето на близките ".

Вчера в 17,30 часа на входа на село Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който се е возил съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Катастрофата е породена от ненадейно изскочил автомобил от път без преимущество. В автомобила са се возили мъж и жена на възраст над 60 години. Загинал е мъжът. Фаталният случай се е разиграл единствено на към 300 метра от вкъщи му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР