Русия и Китай няма да допуснат ограничаване на развитието си,

...
Русия и Китай няма да допуснат ограничаване на развитието си,
Коментари Харесай

„Общ възглед върху развитието на цивилизацията“. Какво показаха разговорите между Путин и Си

Русия и Китай няма да позволен ограничение на развиването си, те са срещу удължаването на спора в Украйна и имат намерение да си сътрудничат по-тясно във военната сфера. Накратко, това са резултатите от договарянията сред Владимир Путин и Си Дзинпин, които се организираха в Пекин на 16 май.

Разговорът продължи два часа и половина, като страните подписаха взаимно изказване за задълбочаване на връзките на всестранно партньорство и стратегическо взаимоотношение. Окончателният документ включва повече от 30 страници.

В текста на взаимното изказване на водачите на страните, оповестено на уеб страницата на Кремъл, се отбелязва, че Русия и Китай ще се опълчват на всевъзможни опити за интервенция в естественото развиване на двустранните връзки и няма да позволен интервенция във вътрешните си работи.

Москва и Пекин също се опълчват на стъпки, които забавят разрешаването на спора в Украйна. Путин и Си приканиха обстановката в Украйна да не навлиза в неконтролируема фаза и нарекоха разговора оптималната форма за разрешаване на спора. В същото време водачите на Русия и Китай обявиха, че Съединени американски щати към момента мислят от позиция на Студената война и се управляват от логиката на блоковата борба.

Владимир Путин означи, че връзките сред Руската федерация и Китай не са конюнктурни и не са ориентирани против никого. И двете страни дружно пазят правилата на демократичния международен ред, който отразява многополюсните действителности и се основава на интернационалното право. В същото време страните имат намерение да задълбочат съдействието във военната сфера и да разширят обсега на взаимните учения.

В изказване пред пресата след договарянията, съветският водач сподели, че посредством профилираната междуправителствена комисия на двете страни се извършват или се приготвят за осъществяване повече от 80 предпочитани плана на стойност към 200 милиарда $.

По този метод в този момент Русия и Китай имат пълноценно стратегическо партньорство и съвпадане на гледните точки по огромен брой проблеми в региона на интернационалните връзки, сподели Андрей Манойло, лекар на политическите науки, професор в Московския държавен университет, в коментар за ИА Регнум.

По време на актуалната среща на върха ще бъде реализирана обща позиция за по-нататъшното разширение и задълбочаване на руско-китайските връзки, предвижда той.

„ има вяра специалистът.

В същото време това, което сплотява страните, е освен общата визия, само че и опитите на Запада да ограничи развиването им, споделя Алексей Мартинов, шеф на Института за съвременни страни. Според него освен Русия, само че и Китай е под невиждано мощен санкционен напън от доста години.

„ Въпреки това тези външни старания водят до обстоятелството, че нашите връзки се развиват, стопанските системи порастват и благосъстоянието на хората се усилва. Тоест Западът реализира тъкмо противоположния резултат “, акцентира Мартинов в изявление за организация Regnum.

На собствен ред шефът на Института за стратегически проучвания и прогнози на университета РУДН Дмитрий Егорченков обърна внимание на обстоятелството, че в руско-китайските връзки се следи плевел напредък на икономическите връзки.

И практическите резултати към този момент са забележими. По-конкретно, програмата „ Поврат на Изток “, дефинирана преди този момент от Путин, от ден на ден се демонстрира в съответни държавни решения, в това число тези, свързани с руско-китайското съдействие.

Нивото на китайските вложения в Далечния изток нараства с положителни темпове - не става дума единствено за това, че Китай купува нашите запаси. Това е пълноценно съдействие в научната, енергийната и други области.

Егорченков е уверен, че построяването на директни контакти сред районите на Русия и Китай може да докара до обилни резултати.

„ сподели специалистът.

Основното, уверен е Егорченков, е, че Русия и Китай имат общ взор върху вероятностите за развиване на човешката цивилизация като цяло, за бъдещето на света.

Свят, който би трябвало да бъде по-справедлив, построен на правилата на суверенното развиване, а не на правилата на изключителността на избрани свръхидеи/човеци, които груповият Запад продължава да пази за себе си с непримиримост, почтена за по-добро потребление и е подготвен в името на тази лична изключителност, да хвърли света в нова унищожителна международна война.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6520 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед61044Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед13186 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед54677 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед53512Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед78387„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед79306Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически изменничества  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР