Краткотрайна прохлада в неделя и понеделникЕньовден ще е преобладаващо слънчев

...
Краткотрайна прохлада в неделя и понеделникЕньовден ще е преобладаващо слънчев
Коментари Харесай

Жега с гръмотевични бури на места на Еньовден

Краткотрайна хладина в неделя и понеделник

Еньовден ще е преобладаващо безоблачен и парещ с дневни температури от 30 до 36-37 градуса. В часовете следобяд и вечерта обаче, над страната ще премине леден атмосферен фронт. На изток ще остане слънчево с лека следобедна облачност. В западната половина на страната ще се развиват местни гръмотевични стихии с внезапни пориви напразно, временен натоварен дъжд с капацитет за градушка.

В неделя ще усетим хладина - дневните температури в Западна и Централна България ще се намалят с 5-6 градуса. Горещо ще остане в източните региони и най-много на югоизток, предава Нова тв.

Призори до обяд облаците на запад ще са повече с вероятни превалявания. В източните региони ще се демонстрира слънцето. Следобед и вечерта динамичността на студения фронт ще засегне съвсем цялата страна с краткотрайни гръмотевични превалявания с риск от градушка. Втсрани от тези процеси ще остане единствено Южното Черноморие.

В понеделник преваляванията ще се лимитират най-вече в планинските региони. Вторникът ще е преобладаващо безоблачен. В средата на седмицата още веднъж ще има нестабилност с краткотрайни следобедни гръмотевични валежи.

След леко намаляване в западната половина на страната в понеделник, дневните температури още веднъж ще догонят летните стойности към и над 30 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР