Кратък урок по любов към природата предаде служебният премиер Гълъб

...
Кратък урок по любов към природата предаде служебният премиер Гълъб
Коментари Харесай

Гълъб Донев учи децата как да садят цвете в саксия

Кратък урок по обич към природата съобщи служебният министър председател Гълъб Донев на първокласници от столичното 60-о ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ по случай днешния 1 юни – Международния ден на детето, заяви Българска телеграфна агенция. Премиерът бе посетител на учебното заведение, чийто ученик е и той, с цел да беседва с децата за усещанията им и наученото от тях в първи клас.

„ За тази една година сте научили буквите, да ги подреждате в думи и да пишете фрази. Това е огромно достижение “, поздрави Гълъб Донев първокласниците за края на образователната им година. Той им честити днешния празник и им сподели, че точно те са бъдещото на България.

Гълъб Донев показа още, че в ученическите си години, паралелно с останалите познания, е научил и различен значим урок – за любовта към природата. За да предизвика тяхното любознание към развъждането на цветя, той показва по какъв начин се засажда цвете в саксия.

„ Цветето, което съм избрал през днешния ден, се назовава каланхое. Идва от остров Мадагаскар, който са намира в Югоизточната част на континента Африка. Известен е с това, че там са се резервира доста растителни скотски типове. Някои от тях може би се срещат в Австралия, само че в другите елементи на земното кълбо ги няма. Каланхоето е едно от тези растения. Не е претенциозно, не изисква особени грижи. Може да му се избере в стаята всякакво ревю. Има едно само условие – когато настава интервалът на неговия разцвет, от януари до юли, би трябвало да има своите 14 часа на мрачевина. Ето за какво някои експерти поучават да се откри мрачно мястото в стаята или да се покрие с картонена кутия. След този интервал стартира да цъфти и се отблагодарява с богати цветове. Полива се един път в седмицата “, описа в детайлности министър председателят пред първокласниците.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР