Красота, трудолюбие и дисциплина – това въплъщава Албена Ситнилска, която

...
Красота, трудолюбие и дисциплина – това въплъщава Албена Ситнилска, която
Коментари Харесай

Боец докрай в спорта и живота: какво не знаем за жената самурай Албена Ситнилска

Красота, усърдие и дисциплинираност – това въплъщава Албена Ситнилска, която тази година е една от най-силните дами в „ Игри на волята “.  В момента племето на Амазонките прекарва трета поредна седмица в ужасните условия на реката, само че Албена е същински войник и нееднократно се е сблъсквала с тествания, разочаровани и ограничения.

Тя благодари точно на бойните спортове, че са я научили да се оправя с компликациите в живота.
                             

С доста воля и предпочитание за победа Ситнилска е построила сполучлива кариера в бойните спортове, а по-късно сбъдва и фантазията си да стане каскадьор. И спортът, и животът са я създали войник и тя потвърждава това както с триумфите си в спорта, по този начин и със своята отдаденост като майка и представянето си на арената на „ Игри на волята “.
 image2_16x9.png Задава се годината на Дървения Дракон: какво да чака всяка зодия от 2024 съгласно китайския хороскоп На фокус
Албена практикува бойни спортове от 1997 година и е многократна международна и европейска шампионка по теакуондо и кикбокс, като се състезава в няколко разнообразни дисциплини.

Насочва се към бойните спортове инцидентно, откакто вижда публикация за тренировки по теакуондо в Техникума по текстил и облекло, където учи. След като посещава залата в стадион Раковски в София, Албена е мощно впечатлена, виждайки върналите се с медали от надпревари спортисти.
                             

Първо тренира в Централния полицейски клуб в София, а по-късно при севернокорееца, който е учредител на теакундото в България, Ким Унг Чол. От 2001 е в националния тим и от този момент печели медали за България. По-късно се възпламенява и по кикбокса. 

Спортът я е научил на неизменност, както и да дава всичко от себе си в това, което прави. Точно това виждаме и на арената на „ Игри на волята “ тази година. Нейната философия е, че в случай че желаеме да сме в действителност положителни в нещо, би трябвало да му се отдадем изцяло.

В края на 2019 година Ситнилска взема решение да напусне националния тим по таекуондо ITF. Тогава  печели и огромния приз за " Най-добър спортист " при жените от влиятелните награди " Златен пояс " на Националната асоциация на бойните спортове.
                             

„ След 16 години надпревари завоювах всички медали. Единствено международната купа в самостоятелния спаринг ми се изплъзваше и си споделих, че ще дам всичко от себе си да я печеля и в случай че това стане – ще спра на върха. Така и стана “, споделя Албена пред сп. „ Жената през днешния ден “ тогава.

Периодът на пандемията се оказва преломен и трагичен миг в живота на Ситнилска. Тогава шампионката стартира да обмисля да продаде металите и поясите, които е извоювала с доста труд. В този момент добри хора ѝ оказват помощ и ѝ вдъхват храброст, че нещата ще се оправят.

Търсейки нов път след професионалния спорт, Албена се записва на курс по актьорско майсторство в киноцентъра в Бояна, тъй като взема решение да преследва фантазията си да стане каскадьор . Днес това е следващият връх, който тя е покорила в кариерата си.

Все отново огорчението от изискванията, в които българските спортисти са принудени да упражняват и живеят, остава у нея.

Въпреки че приказва самоуверено за усложненията, с които българските спортисти се сблъскват, Албена никога на приема роля на жертва. За тежките моменти в живота си тя приказва със храброст и достолепие.

„ Когато имаш дете и виждаш, че не можеш да се грижиш за него единствено с финансите от спорта, се отчайваш “, признава Албена в ефира на предаването „ Събуди се “ през 2020 година, само че незабавно добавя: „ По принцип съм мощен човек и бързо ми отминават тези положения. “



Колкото изящна и красива, толкоз и мощна и борбена, Албена е доста отдадена майка и признава, че прави всичко в името на своето дете.

Голямо предизвикателство в живота ѝ е било да успее да се върне в спорта след майчинството. Всъщност Албена не стопира да тренира до 8-ия месец и влиза още веднъж в залата единствено месец след раждането.

Старае се да не демонстрира уязвимост пред щерка си  и признава, че в случай че момиченцето прояви интерес към спорта, би го подкрепила и насочила към избрани спортове. Малката Христея, която предходната седмица потегли на учебно заведение в първи клас, е нейното ентусиазъм.



Бащата на нейната щерка е бил треньор на Албена. Именно спорта ги събира, като през 2003 година тя заживява с него в Благоевград. След като двамата се разделят, Ситнилска напуща града, където на няколко пъти е ставала Спортист на годината . Тя не обича да приказва за персоналния си живот, тъй като нейните достижения в спорта са по-важни.

Албена е работила като фитнес инструктор в Благоевград, обича още да рисува и се е занимавала с графичен дизайн в свое рекламно студио , макар че нейният втори дом си остава залата за тренировки.

А какви нови тествания чакат Албена и племето на Амазонките, в което към този момент има и трима мъже, чакаме да разберем в " Игри на волята " по NOVA. 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР