Красимир Конов, изпълняващ функциите районен прокурор на Варна, съобщи за

...
Красимир Конов, изпълняващ функциите районен прокурор на Варна, съобщи за
Коментари Харесай

Ето какво констатира проверката на прокуратурата по случая с натровените деца на партито във Варна


Красимир Конов, изпълняващ функционалностите областен прокурор на Варна, заяви за Varna24.bg какво е открила инспекцията:

" Проверка, осъществена от РЗИ и ОД БАБХ, е установила, че не е открита еднаквост сред вирусите от потърпевшите лица и находките, които са открити по ръце на част от личния състав.

Количеството храна е било незадоволително за проучване и по тази причина са приели, че се касае за гърмеж от чревни инфекции с незнаен източник и извършител с евентуален път на разпространяване посредством храната.

Като цяло и двата обекта са отговаряли на изискванията – чисти работни повърхности, липса на нарушавания в условията за действието им. При осъществените проучвания на ръцете на работещия личен състав в кетъринг компанията и заведението са установени други бактерии. По тази причина са съставили акт на обектите и са били спрени до цялостното дезинфекциране на работните места, а личният състав е бил отхвърлен до предоставяне на негативни резултати.

Така че сред бактериите, открити при личния състав и тези от проучванията на потърпевшите деца няма причинно-следствена връзка. Според инспекцията количеството храна от празненството е било извънредно незадоволително за провеждането на проучвания. Така че съгласно констатацията на инспекцията няма отговорни измежду работещите в кетъринг компанията и в заведението. Такъв е изводът, който се постанова вследствие на проучванията на способените контролни органи и нямаме причина да се съмняваме в тях “, сподели прокурор Конов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР