Красимир Георгиев стана първият българин, който завършва успешно един от

...
Красимир Георгиев стана първият българин, който завършва успешно един от
Коментари Харесай

Красимир Георгиев завърши успешно ултрамаратона "Бедуотър"

Красимир Георгиев стана първият българин, който приключва сполучливо един от най-трудните ултрамаратони в света " Бедуотър ". Той финишира 34-ти от 96 стартирали участници, откакто измина 216-километровата отдалеченост за 37.37 часа.

" За мен е изключителна чест, че бях част от това именито съревнование. Вълнувам се доста и тъй като имам желание да направя нещо, което никой до момента не е опитвал - да измина трасето в Долината на гибелта два пъти, втория път самостоятелно ", сподели Георгиев.

Българинът си е сложил амбициозната цел да измине противоположния маршрут без външна помощ. След къса отмора на финала Георгиев е назад по трасето. Той е впрегнал специфична количка с хранителни запаси, в която ще има вода и храна под формата на енергийни барчета.

" От опит знам, че колкото и вода да имам със себе си, тя в никакъв случай няма да бъде задоволителна в тези условия. Ужасно е, а пътят ми назад към старта ще бъде още по-тежък. Ултрамаратонците обаче сме необикновен вид хора - умеем да одобряваме болката като добър другар, който знаем, че ще ни посети ", добави Георгиев, който даде обстойно изявление за " Дневник " преди присъединяване си на " Бедуотър ".



" Бедуотър " е едно от най-трудните и изискващи надпревари в света. Участниците изминават 216 км, като започват от 85 м под морското ниво от Долината на гибелта и се изкачват на 4417 м в планината Уитни. Температурите от самото начало са към 50 градуса.

Участниците в " Бедуотър " за особено селектирани. Местата са 100, като 50 от тях са непокътнати за ветерани. За да бъде позволен до присъединяване, един играч би трябвало да има сполучливо приключени надпревари на 100 и 200 благи нонстоп.

" Животът ще е битие, в случай че няма луди неща, които да вършим. Аз би трябвало да виждам напред и нагоре. Разбрал съм, че стоенето на едно място не е добре за душата ми. Хубаво е, че открих какво желая и какво мога. Важно е за всеки да може да открие това, тъй като хората живеят без да знаят какво вършат ", сподели Георгиев за " Дневник ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР