Красимир Безински беше изпратен в последния си път от стотици

...
Красимир Безински беше изпратен в последния си път от стотици
Коментари Харесай

Легенди изпратиха Красимир Безински

Красимир Безински беше изпратен в последния си път от стотици хора в столичния храм „ Света София”. На поклонението на умрелия на 57 години някогашен футболист на Пирин, ЦСКА и националния тим пристигнаха много митове от златните генерации на „ червените” от началото и средата на 80-те години, както и от началото на 90-те. Тук бяха и някогашният халф и треньор на Левски Емил Велев, някогашният подобен Велислав Вуцов и някогашният президент на „ сините” Томас Лафчис.

Много сълзи и болежка имаше по лицата на всички, които бяха безапелационни, че ни напусна освен огромен футболист, само че и необикновено добър човек, какъвто беше Красимир Безински.

Спешно от Барселона, където живее, в София се прибра мениджърът Лъчезар Танев. Лъчо и Краси бяха съотборници в мощния състав на ЦСКА, който през сезон 1986/87 завоюва купата и Купата на България и три пъти победи огромния си противник Левски. В един от мачовете точно Безински донесе триумфа на „ червените” за 1:0.

„ Безински беше огромна фигура. И на терена, и отвън него. Болката е огромна. Изобщо не се поколебах да потегли с първия вероятен аероплан от Барселона”, съобщи Лъчо Танев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР