Кралската опера в Лондон съобщи в понеделник, че няма да

...
Кралската опера в Лондон съобщи в понеделник, че няма да
Коментари Харесай

Кралската опера освободи диригента на Болшой театър Павел Сорокин


Кралската опера в Лондон заяви в понеделник, че няма да употребява съветския диригент Павел Сорокин за идното зрелище на " Лебедово езеро " .

" Предвид продължаващата обстановка в Украйна, сега не е допустимо Павел Сорокин - диригент на Болшой оркестър, да гостува на Кралския балет ", се споделя в изказването.

Миналата седмица Кралската опера в Ковънт Гардън, където се обитава Кралският балет, заяви, че анулира сезона на представленията на московския Болшой балет.

Двете известия следват поредност от други западни артистични и културни институции след нахлуването на Русия в Украйна .

Сорокин дебютира в Кралския балет през 2007 година, където дирижира " Лебедово езеро ", написа в биографията му на уеб страницата на Кралската опера. Роден в Москва, той учи пиано и диригентство в Московската консерватория, преди да стартира работа в Болшой спектакъл като балетен пианист през 1983 г .

Свирил е на водещи подиуми по целия свят, в това число в Кенеди център във Вашингтон, Парижката опера и Метрополитън опера в Ню Йорк.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР