Кралица Елизабет II е поставена под медицинско наблюдение в Балморал,

...
Кралица Елизабет II е поставена под медицинско наблюдение в Балморал,
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II е под лекарско наблюдение заради влошено здраве

Кралица Елизабет II е сложена под здравно наблюдаване в Балморал, откакто лекарите са изразили терзания за здравословното ѝ положение.

От Бъкингамския замък оповестяват, че престолонаследникът принц Чарлз и принц Уилям са отпътували към шотландското имение.

Снощи 96-годишната кралица е отменила авансово планувана среща със съветниците си поради лекарска рекомендация да си почива.

Новините за влошеното ѝ здраве идват единствено два дни откакто тя се срещна с новия министър председател на Англия Лиз Тръс и предшественика ѝ Борис Джонсън в Балморал.

Тръс разгласява обръщение в Twitter, с което показва благопожелания за кралицата и фамилията ѝ.

Заседанието на Народното събрание, в който се разискват промени в законите за енергетиката, беше прекратено от ръководителя Линдзи Хойл, който заяви на депутатите информацията за положението на Елизабет II и изрази съпричастност към нея и кралското семейство от името на всички членове на Камарата на общините.

" We send our best wishes to Her Majesty the Queen, she and the Royal Family are in our thoughts and prayers at this moment "

- Speaker Sir Lindsay Hoyle
— BBC Politics (@BBCPolitics)
Опасенията към здравето на кралицата започнаха да се натрупват след гибелта на нейния брачен партньор принц Филип през април 2021 година Няколко месеца по-късно тя беше призната за малко в болница за проучвания и понижи обществените си изяви до най-малко.

През февруари 2022 година Елизабет II прекара Covid-19 и се възвърне от болестта.

За първи път от близо 60 години тя не се появи в Народното събрание и по време на обичайното си годишно послание - вместо това речта беше изнесена от принц Чарлз.

Кралицата се появи за малко по време на огромните празнувания в Лондон във връзка Платинения празник - 70-годишнината от наследяването на короната. Тя е най-дълго управлявалият монарх в историята на Англия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР