Крал Чарлз III назначи снаха си за нов почетен Полковник

...
Крал Чарлз III назначи снаха си за нов почетен Полковник
Коментари Харесай

Крал Чарлз III назначи снаха си Кейт за Полковник от ирландската гвардия

Крал Чарлз III назначи снаха си за нов почетен Полковник от ирландската армия. Като такава тя ще участва на годишното отбелязване на празника на Свети Патрик и ще подвига тост с бира " Гинес " - фамозна ирландка марка.

40-годишната принцеса Кейт в действителност поема ролята от най-близкия ѝ човек: нейния брачен партньор, принц Уилям, оповестява " People ". Кралица Елизабет направи внука си почетен полковник от ирландската армия през 2011 година, единствено два месеца преди кралската женитба на Кейт и Уилям, когато младоженецът носеше алената офицерска униформа на ирландската армия за церемонията в Уестминстърското абатство.

Принц Уилям към този момент има нова лична кралска роля - крал Чарлз го разгласи за Полковник от уелската армия, отговаряйки на новата му купа принц на Уелс. Това стана ясно в тирада, произнесена единствено един ден след гибелта на кралица Елизабет на 8 септември.

Кралица Камила също има нова купа: тя е избрана от брачна половинка си като полковник от Гренадирската армия, чест, която беше отнета от принц Андрю от починалата му майка.

Назначаването на новите полковници обяснява някои от въпросите, които породиха, откакто принц Андрю беше лишен от купата вследствие на абсурда към връзката му с Джефри Епщайн.

Дворецът също по този начин разгласи, че първото обществено честване на рождения ден на крал Чарлз, известно като Trooping the Colour, ще се състои на 17 юни 2023 година, единствено шест седмици след коронацията му на 6 май.

Действителният рожден ден на крал Чарлз е през ноември, само че сходно на починалата му майка кралица Елизабет, той ще чества през юни по практична причина: по-добро време.

Смята се, че традицията е почнала по време на ръководството на крал Джордж II през 1748 година

Джордж II е роден през октомври, само че годишният " Trooping the Colour " се трансформира в празник на монарха, както и на въоръжените сили. " Trooping the Color " се трансформира в открояваща се дата в кралския календар по време на ръководството на кралица Елизабет. През тези 70 години на трона, малкия екран, и по-късно фотосите, съживиха феерията за милиони хора по света и демонстрираха кралското семейство в този момент. 

В парада ще вземат участие над 1400 бойци, 200 коня и 400 музиканти. Докато някои кралски особи ще вземат участие на кон, други ще създадат разходка с карета от Бъкингамския замък до конната армия, след което крал Чарлз ще поздрави всички на парада.

След това членовете на кралското семейство ще се съберат на балкона на Бъкингамския замък, с цел да следят прелитането на самолетите на Кралските военновъздушни сили и Червените стрели.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР