Кражбите на автомобили за половин година са намалели с една

...
Кражбите на автомобили за половин година са намалели с една
Коментари Харесай

Да си купиш краден автомобил: Как мъж се оказа собственик на издирвана кола?

Кражбите на коли за половин година са намалели с една четвърт, оповестиха за bTV от Министерство на вътрешните работи. В десетки случаи обаче откакто са си купили кола, притежатели схващат, че в действителност тя е крадена.

През лятото на 2015 година Георги Йосифов си купува автомобил от частно лице в Свищов. Колата е записана у нас и е с великотърновски номера.

" Минахме договорка и на идващия ден като се прибрах във Варна, още сутринта отидох да записвам автомобила в КАТ-Варна ", споделя Георги.
Снимка: bTV
Пререгистрацията също минава без проблем. Той употребява автомобила една година, преди от полицията да го поканят за информация.

" Установи се, че автомобилът е с " пренабити номера " или както му споделят, " присадени " – рама, мотор и всички останали индикационни номера и по този начин стартира моята сага ", изяснява излъганият притежател.

Автомобилът, за който се допуска, че е откраднат от някого, е лишен от Георги и към този момент 5 години стои на паркинг на полицията като материално доказателство към прокурорско следствие.

" Номерът на рамата е изрязан и е сложена нова планка. Не може да се откри кой или дали има различен притежател на движимостта, с изключение на Георги Йосифов. Регистриран автомобил, добросъвестно закупен и добит, открито от следствието по какъв начин е закупен и добит. Безспорно е, че Георги Йосифов е единствен притежател на движимостта ", счита юрист Иван Томов.

Досега обаче Георги получава няколко отхвърли автомобилът да му бъде върнат. Според юристът всеки може да попадне в тази обстановка.
Снимка: bTV
" Пътят е да се подава непрекъснато искане за връщане до прокуратурата. При отводи да се апелира постановлението за връщане и по този начин попадаме в един затворен циничен кръг години наред и се въртим ", добавя той.

От поделението на прокуратурата в Свищов отхвърлиха да разясняват случая и да разяснят бави ли се следствието и за какво, само че обясниха, че досъдебното произвеждане е спряно на 28 май за издирвателни мероприятия по отношение на причинителите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР