Кражба на стойност 25 хиляди лева е била извършена от

...
Кражба на стойност 25 хиляди лева е била извършена от
Коментари Харесай

Кражба за над 25 хиляди лева саботира работата по стадион “Христо Ботев”

Кражба на стойност 25 хиляди лв. е била осъществена от стадион “Христо Ботев” в Пловдив, оповестява “Трафикнюз”. През почивните дни са били откраднати 250 метра кабел, чиято стойност е над 25 хиляди. Окабеляването е било сложено преди дни, като то е под бранш „ В ”, където понастоящем се построяват краткотрайните съблекални. Отговорникът за електрическата система на оборудването Хубен Анадолиев описа, че усещане прави методът, по който са били отмъкнати кабелите.

“Това не наподобява на елементарна кражба, като даже подозираме, че може да е бойкот. Хората, които са взели кабелите, са се качили със стълба и с ножица за кабели са отрязали към този момент инсталирани детайли. Рязането е било извънредно точно. Кабелите са били качени върху стелажи като на процедура, когато се върнаха служащите на обекта, по никакъв метод не е личало, че има изчезнали детайли ”, изясни шефът на компанията реализатор.

Точно до мястото, където е било осъществено закононарушението, е имало голямо количество немонтирани железни електрически проводници, които заради необяснима причина не са били взети дружно с инсталираните. Според Анадолиев това е необичайно и подозрително, защото откраднатите кабели се изисквало доста повече работа и умения, с цел да се пренесат отвън работната площадка.

“Не знам, допустимо е и да е бойкот. Тъй като, в случай че не бяхме ги видели в този момент, то щяхме да разберем, когато тестваме цялата апаратура. Това щеше да зачеркне цялата ни работа до този миг ”, добави той.

Бизнесменът заключи, че с тези дейности работата по електрическата апаратура в бранш „ В ” на процедура се рестартира, което ще ги върне най-малко 3-4 дни обратно. От компанията са почнали проучване на всички инсталирани до този миг детайли от окабеляването.

Полицията е била на място, като са направили оглед и ще ревизират записите от камерите наоколо.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР