Коя е елегантната дама, която посрещна Еманюел Макрон, Олаф Шолц

...
Коя е елегантната дама, която посрещна Еманюел Макрон, Олаф Шолц
Коментари Харесай

Ирина Верешчук: Нежното лице на войната в Украйна

Коя е елегантната дама, която посрещна Еманюел Макрон, Олаф Шолц и Марио Драги на гарата в Киев при първото им посещаване в Украйна от началото на войната?

Жената, приковала медийното внимание, е Ирина Верешчук. Тя е вицепремиер на Украйна и е една от водещите политически фигури на страната, дружно с президента Володимир Зеленски и външния министър Дмитро Кулеба .
 Българска телеграфна агенция
Ирина Верешчук бе измежду първите публични лица, които посрещнаха водачите на Франция, Германия и Италия, които дойдоха с трен в Киев в четвъртък. Визитата на тримата западни водачи е проява на поддръжка за Украйна . Правителството в Киев се надява, че тя ще бъде последвана от съответни дейности за подкрепяне на Украйна във войната с Русия.


Ирина Верешчук е родена през 1979 година в град Рава-Руска, който се намира покрай границата с Полша.

След като приключва военния институт, служи в продължение на 5 години като офицер във въоръжените сили на Украйна . Външният й тип може да заблуди всеки, който не я познава. Въпреки нежната си и нежна визия, дамата владее ръкопашен пердах, тай боксинг и карате.
 Българска телеграфна агенция
През 2010 година, когато Ирина Верешчук е на 30 години, е определена за кмет на родния си град , като по този метод става най-младата жена кмет в Украйна.


На 4 ноември 2021 година Ирина Верешчук е назначена за вицепремиер и министър на окупираните територии в Източна Украйна, измежду които Донецка и Луганска национални републики. Те бяха приети за самостоятелни републики от съветския президент Владимир Путин на 21 февруари тази година, единствено 3 дни преди да стартира „ специфичната интервенция “ в Украйна.
 Българска телеграфна агенция
Ирина Верешчук е брачна половинка и майка на военни . След нашествието на Русия в Украйна, са мобилизирани вторият й брачен партньор и синът й от първия брак Олег. Младежът е студент по компютърни науки в Националния механически университет на Украйна.

„ Съпругът ми е боец, той е полковник, тъй че ме схваща добре и ме поддържа във всичко “, споделя Верешчук пред „ Викна “.
 Българска телеграфна агенция
Ирина Верешчук не обича да е под светлините на прожекторите. Много по-рядко от доста други политици дава изявленията, избира дейностите пред думите.

Тя е и индивидът, който съумява да изтегля цивилните от Мариупол след сложни двумесечни договаряния с съветските управляващи, в които обещанията за филантропични коридори и евакуация на цивилни, са жестока игра на нерви.


Верещук споделя, че главният й приоритет е да обезпечи освобождението освен на пленени украински бойци, само че и на стотици цивилни, в това число свещеници, публицисти и деятели, които съгласно нея са държани в килии дружно с нарушители.



„ Ако държах оръжие на бойното поле, евентуално щях да спася 10 до 20 души . А в този момент мога да спася дами офицери от пандиза “, сподели тя в изявление за Ройтерс, когато e запитана дали избира да се бие.


„ Руснаците не можеха да ни простят , че желаеме да бъдем като Европа “, прибавя тя.

Верещук, сходно на президента Володимир Зеленски, приканва за повече наказания против Русия, за да даде късмет на Украйна да завоюва войната , която Москва разказва като „ специфична интервенция “, ориентирана към демилитаризиране и „ денацификация “ на съседа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР