Коя дама не иска да има блестяща и копринена коса?

...
Коя дама не иска да има блестяща и копринена коса?
Коментари Харесай

Грешките, които допускаме, когато сушим косата си със сешоар

Коя дама не желае да има блестяща и копринена коса? Обикновено поставяме огромни грижи за нея, като купуваме скъпа козметика, само че все пак косата наподобява изтощена. Ако вашият случай е подобен, прекомерно евентуално е да се дължи на неправилното потребление на сешоара. Ето най-честите неточности, които водят до изтощение:

9. Не използваме концентратор.

Говорим за плоската дюза, която си върви със сешоара, само че мнозина не помнят да употребяват. Тя обаче е доста значима, тъй като оказва помощ да се насочи въздушният поток към вярното място. Освен това е идеална за прически – да вземем за пример да оформите страхотни къдрици. А в случай че го насочите към корените, ще придадете спомагателен размер на прическата си.

10. Излизаме на открито незабавно откакто сме си изсушили косата.

Като си изсушите косата, постарайте се да не излизате незабавно, а да останете на закрито най-малко за известно време. Рязката смяна в температурата ще има негативно влияние освен върху косата, само че и върху скалпа ви. Напомняме ви, че най-често човек се разболява тъкмо по този начин.

11. Започваме да се сушим с дифузер преди концентратора.

Направите ли го, удвоявате вероятността от разцвет на краищата и усложнение на косата, защото влажната коса е по-крехка и уязвима и затова високата скорост на изсушаване е доста допустимо да я повреди. Започнете с концентратора при ниска скорост и междинна температура, а след известно време можете да превключите на дифузер.

12. Не обръщаме внимание на приставките.

Приставките не са универсални и не всяка е за ежедневна приложимост. Дюзите на сешоара са  направени от метал, керамика или пластмаса. Металните са предопределени за по-силен стайлинг, само че имайте поради, че металът се загрява по-бързо и това в допълнение усилва заплахата от увреждане на косъма. Затова ги използвайте единствено при специфичен мотив. За ежедневна приложимост вземете пластмаса или керамика.

13. Не почистваме сешоара.

Да, и сешоарът би трябвало да се чисти понякога. Натрупаната нечистотия (прах, косми и други) в гнездото на сешоара освен може да го задръсти, само че също да нанесе съществени провали на косата ви. Затова, в случай че ползвате сешоара един път седмично, е целесъобразно да го почиствате един път месечно. Ако го употребявате по-често, съветваме ви да го чистите на две седмици.

14. Сушим косата си на оптималната топлота.

Това е главният фактор за изсушаване и изтъняване на косата. Затова прибягвайте до този способ единствено в крайни случаи – да вземем за пример в случай че имате упорити къдрици и желаете да се изправите. Ако не желаете да оформите прическа, използвайте междинната температура на нагряване.

15. Държим сешоара единствено в едно състояние.

Звучи напълно разумни, само че все пак доста хора позволяват тази неточност и държат сешоара в една съществена позиция, което напълно естествено води до изсушаване и даже изгаряне на косата. Сешоарът би трябвало непрекъснато да се движи, да трансформира ъгъла, да се движи към главата. Така ще се сдобиете с чиста и суха коса или прическа доста по-бързо.

Цветелина Велчева по материали от Bright side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР